HÍREK

Helyzetjelentés a törökországi edzőtábor előtt

2015-02-08

Helyzetjelentés a törökországi edzőtábor előtt

Négy hete kezdték meg a felkészülést az MTK Budapest labdarúgói. A keret lejátszott három edzőmeccset, tárgyaltak a játékosokkal, vannak sérültek, távozók és érkezők. Domonyai László, klubigazgatóval beszélgettünk törökországi edzőtáborba vezető úton.

– Egy hónap elteltével mik e legfontosabb hírek?

– Három nyertes edzőmeccsen vagyunk túl, jó ütemben halad a felkészülés. Rossz hír viszont, hogy a Vasas elleni mérkőzésen – a teljes tavaszi szezonra – elvesztettük Deutsch Bencét, aki lábközépcsont-törést szenvedett, így a nyári felkészülési időszakban csatlakozhat a kerethez – kezdi a klubigazgató, majd szót ejt a többi betegről is:

– Hegedüs Lajos és Vass Ádám a csapattal tart a beleki edzőtáborba, mert sokat javult az állapotuk. dr. Horváth Zsolt, makacs, combközelítő-izomhúzódással bajlódik, így a felkészülési mérkőzéseken nem játszott, a munkában nem vett részt, de itt van velünk ő is, ahogy Torghelle Sanyi is, akinek előbb a csípőjével, majd a combhajlító izmával voltak gondjai, de reméljük, hogy a jövő hét közepén, végén már játszhatnak. Sokat javult Csiki Norbert állapota is, aki rúgást kapott a lábára a Vasas ellen, de ő akár már hétfőn teljes értékű munkát végezhet – sorolja Domonyai László, de nem fejezi be, mert van még beteg:

– Kelemen Dávid bokája aláfordult a Szigetszentmiklós elleni találkozó utolsó perceiben, de reményeim szerint mindhárom mérkőzésünkön pályára léphet Törökországban.

– Jó hír, hogy a buszon ül három játékos az U21-es keretből.

– Értelemszerűen – Hege sérülése miatt – velünk tart a kapus, Fadgyas Tamás, illetve elhoztuk Talabér Attilát és Schrammel Ádámot.

– Lesz-e változás a keretben?

– Myke Bouard Ramost megnézte a szakmai stáb, több alkalommal pályára lépett, gólt is lőtt. A kisvárdai klub vezetőivel – ahol Ramos kölcsönben szerepel – az a megállapodás született, hogy a tavaszt még az NB III-as egyesületnél tölti. Remélhetőleg jó szezont zár, és bő három hónap múlva csatlakozhat az MTK-hoz, ahol a nyári felkészülési időszakot végigdolgozva, alkalmassá válhat az NB I-es szereplésre – zárja ezt a részt a szakember.

– Változik-e a szakmai stáb összetétele?

– Dr. Szilágyi György, csapatorvos és az MTK Budapest – közös megegyezéssel – szerződést bontott. Doktor úr, más irányú elfoglaltságai miatt, az egyéb feladataival már nem volt összeegyeztethető az együttműködésünk. Ennek megfelelően a jövőben új orvosi stáb foglalkozik a játékosokkal, melynek munkája az edzőtábor után kezdődik. Belekben – labdarúgócsaládból származó – dr. Kincses Dániel látja el az orvosi teendőket. (Édesapja, Kincses Béla a BVSC-ben és a Csepelben focizott, testvére ma is edzőként dolgozik. A szerk.)

– Távozik valaki?

– Vass Patrikot – még a téli átigazolási időszakban – szeretné a klub kölcsönadni, annak érdekében, hogy több játéklehetőséghez jusson. Rodenbücher István távozott a csapattól. Vele szerződést bontottunk, ő már az MVM Paks játékosa. Hidvégi Sándorral is megállapodtunk, hogy nem marad tovább nálunk kölcsönben – ő a Ferencváros alkalmazásában áll –, és egyetértésben a zöld-fehérekkel Dunaújvárosba távozott – sorolja a klubigazgató, majd rátér az utolsó kölcsönre:

– Hangya Szilveszter – az MTK játékosa – eddig Dunaújvárosban szerepelt, ám közösen a két klubbal és a játékossal, úgy döntöttünk, hogy az NB II élcsapatában, a Vasasban folytatja, ugyancsak kölcsön-szerződés keretein belül. Ha jól teljesít, akkor nyárra – Ramoshoz hasonlóan – ő is kész lehet arra, hogy az MTK-ban, az első csapatnál folytathassa.

– Lesznek-e érkezők?

– Két átigazolást tervezünk. Szeretnénk leigazolni Debrecenből Vadnai Dánielt, ám az ő szerződtetésére, amennyiben tető alá hozható, csak február 20-án, egy héttel a bajnoki rajt előtt kerülhet sor. Ez azonban nem probléma, hiszen Dani több mint tíz évet focizott nálunk, így azonnal beilleszthető a játékrendszerbe.

– Ki a második érkező?

– Külföldi játékossal, illetve menedzserével tárgyalunk, de az ő személyét még szeretném titokban tartani – foglalta össze Domonyai László.

– Több játékos is célozgatott arra, hogy bár az 1-6. helyezés a célkitűzés, csalódott lenne, ha a csapat nem végezne a dobogón.

– A hivatalos cél a hatba kerülés volt, de az őszi szereplés után az MTK minden alkalmazottja, játékosa, vezetője és gondolom, szurkolója azt szeretné, hogy a csapat a dobogón végezzen, illetve harcolja ki, hogy szerepelhessen a nemzetközi kupasorozatok egyikében. Ez adott esetben a negyedik hellyel is elérhető, amennyiben a Videoton, vagy a Ferencváros nyeri a Magyar Kupát. Ehhez azonban szükség van arra, hogy sérültjeink felépüljenek, a kulcsjátékosok egyenletesen jó teljesítményt nyújtsanak, illetve, hogy a tervezett igazolások megvalósuljanak.

A Törökországba utazó keret tagjai:
Játékosok: Hegedüs Lajos, Federico Groppioni, Fadgyas Tamás, Nagy Tibor, Dragan Vukmir, Talabér Attila, Bese Barnabás, Torghelle Sándor, Halmai Ramon, Hrepka Ádám, dr. Horváth Zsolt, Kelemen Dávid, Hajdú Ádám, Poór Patrik, Pölöskei Zsolt, Kálnoki-Kis Dávid, Khaly Iyane Thiam, Csiki Norbert, Vass Ádám, Kanta József, Baki Ákos, Schrammel Ádám, Sergio Fernandez Tamayo.

Szakmai stáb: Domonyai László, Garami József, Teodoru Vaszilisz, Pölöskei Gábor, Somodi László, Sipos Péter, Józsa Miklós, Molnár István, Kiss János, Máté Gábor, dr. Kincses Dániel, Nemes Ferenc, Szegő Tibor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman