HÍREK

Hazai vereség a Csákvár ellen

2022-10-02

Hazai vereség a Csákvár ellen

Nem tudtuk itthon tartani a pontokat.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Aqvital FC Csákvár 1-4 (0-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Rúsz Márton (Lovas, Márkus, Varga)

Gólszerző: Bognár (57.), illetve Murka (33.), Gazdag (38.), Karacs (45.), Hornyák (70.)

Sárga lap: Futács (58.), Kata (70.), Zsóri (84.) illetve Baracskai (41.), Alaxai (63.), Tamás (86.)

MTK Budapest: Csenterics – Palincsár, Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes – Bognár, Kata, Mezei (Stieber, 65.) – Kovács Mátyás (Lehoczky, 74.), Németh (Zsóri, 74.), Kovácsréti (Futács, 46.)

Szakmai igazgató: Bognár György

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs, László – Tamás (Magyar, 90.), Gazdag, Baracskai (Dulló, 81.), Körmendi (Janyickij, 81.), Mészáros (Koval, 90.) – Fejős (Hornyák, 56.)

Vezetőedző: Tóth Balázs

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a 16. helyen álló Aqvital FC Csákvár együttesét fogadtuk. Tóth Balázs együttese az utóbbi öt fordulóban nem tudott nyerni, így mi voltunk a találkozó egyértelmű esélyesei.

A mérkőzés elején kevés helyzetet láthatott a közönség: a 7. percben Gazdag lövése ment mellé, majd a 17. percben Gazdag szabadrúgását védte Csenterics. A mieinknél a 19. percben Kovácsréti próbálkozott 14 méterről, de nem találta el a kaput.

A 25. percben újra Gazdag lőtt szabadrúgásból, de ezúttal nem találta el a kaput. Egy perccel később Kovácsréti kínálta meg tíz méterről Auerbachot, a kapus bravúrral hárított. Kezdett megélénkülni a mérkőzés: a 26. percben Kovács Mátyás fejjel, a 30. percben pedig lábbal kísérletezett, sajnos egyik sem eredményezett gólt.

A 33. percben megszerezte a vezetést a Csákvár: jobb oldali beadás után nem tudtunk felszabadítani, Murka csapott le a labdára és a kapu közepébe lőtt (0-1).

Ugyan a bekapott gól után Kovács Mátyás többször is elment a bal oldalon, betalálni nem tudtunk, a 38. percben pedig növelte előnyét a Csákvár: Gazdag kapott remek kiugratást, és kapásból a rövid alsóba lőtt (0-2).

A 42. percben Mezei szabadrúgását ütötte ki Auerbach, a kipattanót Medgyes lőtte rá, a kapus a felsőlécre ütötte a labdát. A 45. percben még nagyobb bajba kerültünk: kisszöglet után Karacs üresen maradt, és a kapunkba fejelt (0-3).

A második félidőre Kovácsréti helyett Futács érkezett, aki a 49. percben helyzetbe is került, de lövésébe beleléptek, majd Bognár tekert centikkel a kapu mellé. Négy perccel később Mezei tökéletesen adott be balról, Németh fejese azonban középre ment, így Auerbach fogni tudta.

Az 55. percben Baracskai tűnt fel a kapunk előtt, perdítését bravúrral védte Csenterics. Két perccel később sikerült szépíteni: Kovács Mátyás szökött meg a bal oldalon, szépen készített vissza, Bognár pedig ballal a rövidbe bombázott (1-3).

A 64. percben újra Bognár tüzelt, ezúttal jobb lábbal, a jobb oldalról, de a kapu mellett kötött ki a játékszer. Négy perccel később Futács csúsztatott jobb oldali beadást követően, de ebből sem lett újabb gól.

A 70. percben Tamás került a védőink mögé, beadását Hornyák combbal tette a kapuba (1-4).

A 74. percben Bognár jobb oldali beadását Nagy Zsombor fejelte mellé, két perccel később Medgyes lőtt fölé, majd Bognár bombája suhant el a bal kapufa mellett. A 82. percben a csereként beálló Zsóri lőhetett tíz méterről, de Auerbach ismét védett.

Újabb gólt már nem láthattunk, vereséget szenvedtünk a kilencedik fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman