HÍREK

Hátrányból fordítva nyertünk a nyitányon

2022-08-01

Hátrányból fordítva nyertünk a nyitányon

Futács duplájának köszönhetően 2-1-re győztünk a Szeged ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2011 fő

Vezette: Derdák Marcell (Horváth, Huszár, Király)

Gólszerző: Futács (60., 67. tizenegyesből), illetve Temesvári (34.)

Sárga lap: Stieber (14.), illetve Gajdos (56.), Szilágyi (66.)

MTK Budapest: Balázs – Varju, Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes – Kata (Horváth, 90.), Mezei (Lehoczky, 46.) – Stieber (Miknyóczki, 46.), Németh (Barkóczi, 87.), Bognár – Futács (Kovács, 75.)

Szakmai igazgató: Bognár György

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár – Ódor, Temesvári, Szilágyi, Kővári (Kővári, 74.) – Pintér (Dobos, 64.), Szatmári (Szakály, 64.), Gajdos, Simon (Farkas, 86.), Sipos – Bíró (Haruna, 64.)

Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic

Labdarúgócsapatunk hétfőn a Merkantil Bank Liga első fordulójának utolsó mérkőzésén a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látta vendégül. Nem számíthattunk könnyű összecsapásra, hiszen ellenfelünk az előző szezonban a negyedik helyen zárta a pontvadászatot.

Bognár György sérülés miatt nem számíthatott Palincsár Martinra, Zsóri Dánielre, Kovácsréti Márkra, Csenterics Adriánra, valamint a nemrég érkező Poór Patrikra, ott volt viszont a kezdőben csapatkapitányunk, Németh Krisztián, aki felépült bokasérüléséből a nyitányra.

Az első gólszerzési lehetőséget az 5. percben láthattuk, ekkor Bognár pöckölt Futács elé a hazaiak gyenge felszabadítása után, centerünk jobb lábas lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Három perccel később Stieber ugratta ki pazarul Bognárt, aki picit kisodródott, így emelését Molnár védeni tudta. A 10. percben Bognár távolról, szabadrúgásból kísérletezett, a kapus fogta a labdát.

A 17. percben Futács bal oldali beadása – némi kavarodás után – Németh elé került, akinek a közeli lövésébe belelépett a védelem. Három perccel ezután Bognár élesen kanyarodó beadását Futács nem sokkal fejelte fölé.

A 26. percben a vendégek szögletből veszélyeztettek: Temesvári sarokra tartó fejesét szép mozdulattal ütötte ki Balázs. Egy perccel később Stieber beadását Németh sarkalta Bognár elé, a hálóőr azonban jó ütemben mozdult ki.

A 33. percben Bognár remek ütemben ugratta ki Futácsot, csatárunk óriási helyzetben centikkel lőtt mellé. Egy perccel ezután a vendégek lőhettek szögletet, Temesvári emelkedett a legmagasabbra, és a sarokba bólintott (0-1).

A 40. percben is sarokrúgásból veszélyeztetett a Szeged, de ezúttal a kapunk mellett kötött ki a játékszer. Újabb lehetőség nem adódott a szünetig, hátrányban várhattuk a folytatást.

A második játékrészre Miknyóczki és Lehoczky váltotta Mezeit és Stiebert. Az 50. percben Bognár szögletéből Szépe fejelhetett, Molnár óriási bravúrral ütötte ki a bal felsőből a labdát, a kipattanót pedig Nagy Zsombor lőtte a kapu fölé. Az 54. percben újra Szépe bólintott Bognár sarokrúgásából, ezúttal a kapufán csattant a labda.

Az 59. percben Gajdos tűnt fel a kapunk előtt, Szépe az utolsó pillanatban tudta blokkolni a közeli lövést. A 60. percben sikerült egyenlíteni: Lehoczky tartotta meg szépen a labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, türelmesen felnézett, Futácshoz emelt, aki gyönyörűen bombázott a kapuba (1-1).

Három perccel a gól után Miknyóczki kínálta meg 16-ról a vendégek kapusát, aki akrobatikus mozdulattal védett. A 66. percben Futács tette ki a labdát Medgyesnek a bal oldalra, ő Bognárhoz centerezett, aki közelről lőtt, Szilágyi kézzel blokkolta a labdát, így tizenegyessel jöhettünk. Futács állt a labda mögé, és higgadtan gurított a bal alsóba (2-1).

A 73. percben Németh tűnt fel a kapu előtt, tízről lőtt, Molnár szépen védett, majd pár perccel ezt követően Miknyóczki éles szögből kínálta meg a kapust, aki ezúttal is kiütötte a játékszert.

A 81. percben Németh ugratta ki remekül Miknyóczkit, aki óriási helyzetben az alsót célozta meg, de Molnár eszén ezúttal sem tudott túljárni. Ezután Kovács Mátyás előbb éles szögből próbálkozott, majd beadását Németh fejelte kapura, ám Molnár elképesztő mozdulattal tolta ki a labdát a felsőből.

A 90. percben Temesvári 22 méteres szabadrúgását védte magabiztosan Balázs. A hosszabbításban újabb lehetőség már nem adódott, így 2-1-es győzelmet arattunk a bajnoki nyitányon.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman