HÍREK

Háromszor találtuk el a kapufát, de végül egygólos vereséget szenvedtünk a török bajnok ellen

2022-07-14

Háromszor találtuk el a kapufát, de végül egygólos vereséget szenvedtünk a török bajnok ellen

16 perc alatt többször is betalálhattunk volna, végül 2-1-el mégis a Trabzonspor jött ki győztesen a felkészülési mérkőzésből.

A szlovéniai edzőtábor első mérkőzését játszotta az MTK Budapest csütörtök este. Az ellenfél Kranjska Gorában pedig nem volt más, mint a friss török bajnok Trabzonspor együttese, amely hamarosan a Bajnokok Ligája rájátszásában lesz érdekelt - nekik ez volt az első edzőmeccsük az idényben.

Szakmai stábunk ezúttal a Balázs - Varju, Szépe, Nagy Zs. - Miknyóczki, Biben, Kata, Bognár I., Medgyes - Németh K., Stieber sornak adott lehetőséget a kezdőben és az első percekben máris komoly előnybe kerülhettünk volna. A 16. percig ugyanis három (!) kapufát is lőtt együttesünk.

Az 5. minutumban Stieber játszott a tizenhatos vonalán álló Bognárhoz, aki átvétel után jobbal lőtt, a labda azonban a jobb oldali kapufán csattant. 4 percre rá Miknyóczki csapott le a bizonytalankodó török balhátvédre, Genc-re, elvette tőle a játékszert, majd 14 méterről, középről kísérletezett, de megint ugyanaz a kapufa hárított. A 16. percben aztán Medgyes szöktette az alapvonal felé Stiebert, aki élesen beadott, Németh középen belekapott, de végül elpattogott a hosszú kapufa előtt a labda - a szögletet követően pedig a kipattanót Medgyes bombázta a felső lécre elemi erővel.

Ez pedig megbosszulta magát, a 25. percben ugyanis egy kósza török szögletet Visca kanyarított középre, a berobbanó Vítor Hugo pedig óriási erővel a léc alá fejelt (0-1).

Tíz percre rá viszont Bognár piszkált bele egy labdába a Trabzonspor térfelén, a játékszer látszólag ártalmatlanul kezdett el az alapvonal felé gurulni. Stieber azonban másképp gondolta és rárontott, majd váratlanul, jobbal, az alapvonalról beadott. Középen Altikardes nemes egyszerűséggel letarolta Németh Krisztiánt, így büntetőt következett. A labda mögé Bognár István állt és a jobb alsó sarkot választotta - ahogy Taha Tepe kapus is. A kipattanót azonban Bognár már a bal alsóba gurította (1-1).

A félidő hajrájában aztán még egy nagy ziccer adódott az MTK előtt. Stieber nézhetett fel és bal oldalról, 14 méterről beadott. Egy védő fején megcsúszott a labda, amit Bognár a hosszún levett és 6-7 méterről, teljesen zavartalanul lőtt. Taha Tepe azonban hatalmas mentéssel, lábbal kitornázta.

Szünet után Biben helyén Lehoczky folytatta. A második félidő - a rengeteg cserét leszámítva - szinte teljesen eseménytelenül alakult, de a Trabzonspor így is megszerezte a győzelmet egy találattal. Az 50. percben Djaniny tette le a bal oldalon érkező Elmalinak, aki kapásból beadott, a hosszún pedig Erdogan jól érkezett és az ötösről a kapuba fejelt (1-2).

Öt perccel később Djaniny maga is lőtt, 18 méteres kísérletét Balázs vetődve tolta fölé, majd a 86. percben még egy kisebb lehetőség adódott csapatunk előtt is: Kovács Máté szintén ilyen távolságból próbálkozott, de lapos, pattogó lövését Taha Tepe megfogta.

A találkozó így 2-1-es török sikert hozott. Az MTK Budapest legközelebb vasárnap lép pályára, mindjárt kétszer is: 15 órától az NK Brinje, három órával később az FC Ashdod lesznek az ellenfelek.

 

Szlovéniai edzőtábor, 1. mérkőzés
Kranjska Gora

MTK Budapest - Trabzonspor 1-2

Gólszerzők: Bognár I. (38.), illetve Vítor Hugo (25.), Erdogan (50.)

MTK Budapest: Balázs - Varju (Godwords, 68.), Szépe, Nagy Zs. - Miknyóczki (Nagy Barnabás, 68.), Biben (Lehoczky, 46.), Kata (Kovácsréti, 58.), Bognár I. (Kovács Máté, 68.), Medgyes (Várkonyi, 68.) - Németh K. (Barkóczi, 55.), Stieber (Horváth A., 58.)

Trabzonspor: Taha Tepe - Larsen Stryger (Yesil, 46.), Altikardes (Türkmen, 46.), Vítor Hugo (Kaplan, 46.), Genc (Elmali, 46.) - Haspolat (Özdemir, 46.), Hamsík (Bakasetas, 46.) - Visca (Erdogan, 46.), Ömür (Sen, 46.), Kouassi (Siopis, 46.) - Gedikli (Djanuny, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman