HÍREK

"Minden nő számít"! - A Puskás Akadémia elleni meccsen is népszerűsítjük a Rózsaszín október mozgalmat

2023-10-19

"Minden nő számít"! - A Puskás Akadémia elleni meccsen is népszerűsítjük a Rózsaszín október mozgalmat

Férfi és női felnőtt labdarúgócsapatunk idén is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. 2023-ban már a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei is aktívan részt vesznek a kampányban.

A mellrák elleni küzdelem világnapja minden évben október 1., ebben a hónapban pedig nemzetközileg is kiemelt figyelmet kap a mellrák elleni küzdelem. A világnak és a kezdeményezés célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a betegség korai felismerésének fontosságára, valamint arra, hogy ennek érdekében mit kell megtenni önmagunknak.

Először 1991-ben használták a rózsaszín szalagot a mellrák túlélői, amit a Susan G. Komen Alapítvány adott ki. Azóta a világ minden táján ez a szimbóluma a mellrák elleni küzdelemnek.

Jeligénk: „Minden nő számít!” - éppen ezért minden eddiginél hangsúlyosabban szeretnénk emlékeztetni mindenkit a kampány fontosságára: 

- A női és férfi NB I-es csapatunk a kampány szlogenjét megjelenítő pulóverben vonul ki minden októberi meccsen a kezdéshez (a hazai és az idegenbeli találkozókon is, így a Fehérvár elleni meccset követően a Puskás Akadémia elleni találkozóra is).

- Felnőtt csapataink vezetőedzői az öltözékükkel is igyekeznek hangsúlyozni a kampány fontosságát. Horváth Dávid ezért a vasárnapi bajnokin rózsaszín felsőben lesz majd, míg Makrai László is rózsaszín felszerelést visel majd az október során a hazai mérkőzéseken.

- A Puskás Akadémia elleni NB I-es bajnoki előtt arra kérünk minden drukkert, érkezzenek rózsaszínben a mérkőzésre, a meccsen kabalaállatunk, Gedeon is rózsaszín szalag-kitűzőt visel majd. A Puskás Akadémia elleni meccsre (10.22., 13:15) minden nő és lány ingyen léphet be (kivéve a VIP és SKY szektorokat), a csapatokat kislányok kísérik majd ki a pályára, de a Rákellenes Ligánál regisztráltak számára is ingyenes lesz a belépés.

- A teljes hónap során az U14-es korosztálytól felfelé a női és férfi NB I-es csapatunkig bezárólag a csapatkapitányok rózsaszín karszalagot viselnek minden mérkőzésen.

Látványos és több héten át tartó akcióinkkal szeretnénk elérni, hogy a súlyának megfelelő megfelelő publicitást kapjon a kampány,  különösen a sportoló nők és a labdarúgást követő női szurkolók körében. 

Magyarországon évente körülbelül 8000-9000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és hozzávetőlegesen 2000 nő hal bele a betegségbe.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman