HÍREK

Három a harmadikon

2016-01-23

Három a harmadikon

Az MTK Budapest II. sikerrel vette harmadik edzőmérkőzését is a téli felkészülési időszakban, ezúttal is többgólos siker született.

Pölöskei Gábor csapatának ellenfele, az NB III Közép-csoportjának ötödik helyezettje, a huszonhét pontos FC Dabas volt. A hideg januári napon, az Ikarus-pálya adott otthonot a találkozónak. 

A kapuban Federico Groppioni állt , előtte Sági, Tóth, Katona és Széles, a középpályán Hajdú és Pintér védekezőbb, míg Schrammel, Kovács, illetve Bayer támadóbb szerepkörben helyezkedett, a kapu ostromlásának legfőbb felelőse pedig Hujber volt. A kispadon Fadgyas, Nagy, Magyar és Szabó foglalt helyet.

A mérkőzés elején nekiesett ellenfelének a kék-fehér csapat. Hajdú és Kovács összjátékából már a második percben menteni kellett a dabasi védőknek. A következő percekben is irányított az MTK Budapest, az oldalvonalon munkálkodó asszisztensnek többször kellett les miatt lengetnie zászlaját, ezek azonban nem szegték kedvét a fiataloknak, támadást támadás követett, a gólok azonban elmaradtak. A vendégek próbáltak kontrákra építeni, a 11. percben, jobbról érkező lövés suhant el a hazai kapu előtt. A 16. percben Tóth Ferenc kezére rúgták a labdát, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, Groppioni azonban remekül olvasta a Dabas támadójának jeleit, és bal oldalára dőlve nemcsak kivédte, de meg is fogta a büntetőt. Öt perccel később ismét tizenegyest ítélt a játékvezető, ezúttal a hazai csapatnak. Hujber Tamást rántották le a tizenhatoson belül, a támadó állt a labda mögé, és erősen a keresztléc alá bombázott, megszerezve a vezetést (1-0). A félidő további részében is próbálkozott az MTK, kontrázott a Dabas, de újabb gól nem született. 

A szünetben mind a négy cserejátékost pályára küldte Pölöskei Gábor, a büntetőt hárító Groppionit Fadgyas, Bayert Magyar, Pintért Szabó váltotta, Katona helyét pedig Nagy vette át. 

A félidő elején kicsit alábbhagyott a mezőnyfölény, sőt a 47. percben Fadgyasnak kellett vetődnie egy lövést követően, majd percekkel később zörgött a háló, ismét a Dabas kapujában landolt a játékszer. Schrammel Ádámot ugratták ki a társak, aki elhúzta a kapus mellett, és éles szögből az üresen tátongó kapuba lőtt, a becsúszó védő sem tudott már menteni (2-0). A helyzetek sora folytatódott, az 51. percben Magyar fejelt röviden haza, a szemfüles dabasi támadók le is csaptak a labdára, Sági a gólvonalról mentett. Fölényes labdabirtoklás, számtalan jó továbbítás és indítás, az utolsó passzok és befejezések azonban nem működtek úgy, ahogyan kellett volna, valami mindig hiányzott. Nem úgy Hujber Tamásnál, aki a 77. percben, 40 méterre a kaputól lehagyta védőjét, a labdakezelés nem sikerült hibátlanra, így beérték, de a center remekül döntött – kétszer is gyors egymásutánban –, lövőcselt követően, jobb belsővel tekert a hosszú felsőbe  (3-0). A találatot követően csak kísérletekig jutott az MTK Budapest II., és a látottak alapján megérdemelten gyűjtötte be harmadik felkészülési győzelmét, megőrizve hibátlan mérlegét.

A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelte a látottakat:

– A harmadik edzőmérkőzésünket játszottuk, és sikerrel is vettük. Domináns, nagyon jó játékot játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sokat birtokoltuk a labdát, és örömteli, hogy szép gólokat tudtunk szerezni. A jövőben természetesen van még hova fejlődni, a befejezések nem működtek tökéletesen, de örülök a győzelemnek, és a sorozatnak amit kezdtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman