HÍREK

Győzelmünknek köszönhetően újra feljutó helyen vagyunk

2023-01-29

Győzelmünknek köszönhetően újra feljutó helyen vagyunk

Megérdemelt győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szentlőrinc 2-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Farkas Ádám (Ducsai, Szert, Szécsényi)

Gólszerző: Zuigeber (55.), Bognár (89.)

Sárga lap: Németh (41.), illetve Radosevic (12.), Havas (49.)

MTK Budapest: Rácz – Varju, Szépe, Bobál, Nagy Zsombor (Poór, 72.) – Kata, Horváth (Kocsis, 80.) – Stieber (Zuigeber, 46.), Bognár, Kovács Mátyás (Molnár, 90.) – Németh

Vezetőedző: Horváth Dávid

Szentlőrinc: Bese – Farkas, Tamás, Havas, László – Pintér, Papp, Radosevic (Mahler, 87.), Taipi (Novák, 65.), Daróczi – Rétyi (Csörgő, 74.)

Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Labdarúgócsapatunk a tavaszi szezont a tabella 16. helyén álló Szentlőrinc ellen kezdte. Az odavágón kétgólos előnyből 3-3-as döntetlent játszottunk Jeremiás Gergőék ellen, így mindenképp szerettünk volna javítani.

Az első lehetőség a második percben Németh előtt adódott, aki 18 méterről a kapu fölé lőtt. A 8. percben nagyszerű támadás végén már sikerült betalálnia csapatkapitányunknak, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot – a lassítás alapján tévesen.

A 15. percben a Szentlőrinc is eljutott a kapunkig: előbb László bal oldali beadása suhant el a kapunk előtt, majd Rétyi lövésébe lépett bele Szépe. Négy perccel később Németh tűnt el az ötösön belül gyanús körülmények között, viszont a bíró sípja néma maradt.

A 20. percben Radosevic tűnt fel a kapunk előtt, lövése jóval a kapu fölé ment. Öt perccel ezt követően Nagy Zsombor ért oda a kapu elé remek összjáték után, de nem tudta besodorni a labdát. Bő tíz perccel ezután Németh lövésébe dobták bele magukat a védők, majd Bobál fejelt mellé.

A játékrész legnagyobb helyzetét a 37. percben láttuk: remek jobb oldali beadás után Horváth érkezett, aki tíz méterről, ziccerben lőtt, de a középre tartó labdát Bese bravúrral védte. A kipattanót Bognár rúgta rá, de picivel ez is elkerült a kaput.

A 42. percben Bognár beadása után az egyik szentlőrinci védő kézzel ért a labdába, de a játékvezető nem adott tizenegyest, mivel a játékos a földön támaszkodott a kezezés pillanatában, így döntetlennél jöhetett a szünet.

A második félidőben is mi kezdeményeztünk: Bobál felívelésére Kovács érkezett, ám mellé fejelt. A 48. percben Bognár remekül indította Némethet, akinek a beadását Kovács lőtte a kapuba, de Németh lesen volt, így ezt a gólt sem adta meg a játékvezető. Ez sem tűnt jó döntésnek…

Az 52. percben újabb ziccert láthattunk: Bognár indította Varjut, aki középre fejelt, ám Horváth nem találta el tíz méterről a kaput. Három perccel később végre sikerült betalálni: Kovács ment el a bal oldalon, passzába beleléptek, de a labda Zuigeber elé pattant, aki 17-ről, jobb lábbal lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0).

Két perccel később Kata ugratta ki Kovácsot, aki ballal, laposan lőtte el a labdát, ami a kapufáról kifelé jött. Az 59. percben gyors kontra után Rétyi került helyzetbe, ám Rácz remekül jött ki, és fogni tudta a lövést.

A 77. percben Daróczi távoli lövését védte Rácz, majd a kipattanónál Pintér közeli kísérletét lábbal hárította kapusunk. Öt perccel később lezárhattuk volna a meccset: Bognár ugratta ki Némethet, aki ziccerben a jobb kapufát találta el. A 86. percben Varju csatlakozott a támadáshoz, betört a tizenhatoson belülre, szép csel után lőtt, viszont Bese lábbal védett.

A 89. percben eldöntöttük a találkozót: Kata vezette rá a védelemre a labdát, lepasszolta Bognárnak, aki 18 méterről a jobb alsóba lőtt (2-0).

A ráadásra vezetőedzőnk pályára küldte Molnár Ádint, aki először szerepelhetett a felnőtt csapatban. Újabb gól nem született, itthon tartottuk a három pontot, így újra feljutó helyen állunk a Pécs vereségének köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman