HÍREK

Győzelemmel búcsúztunk Dunaújvárostól (GALÉRIA)

2016-09-21

Győzelemmel búcsúztunk Dunaújvárostól (GALÉRIA)

Poór Patrik fejesének köszönhetően otthon tartotta a három pontot az MTK Budapest

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Diósgyőr FC 1-0 (1-0)

Dunaferr Aréna, 402 néző

Vezette: Pintér Csaba (Kelemen, Szert, Huszár, Bognár, Urbán)

MTK Budapest: Petkovics – Okuka (Baki 93.), Vukmir, Grgics, Poór – Vass, Kanta, Borbély – Vogyicska (Katona 93.), Torghelle, Gera (Ramos 62.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Diósgyőr FC: Rados – Lázár, Lipták, Tamás – Vela, Dausvili (Nikházi 71.), Bognár I. (Villar 60.), Elek, Németh M. – Makrai, Novothny (Bacsa 76.).

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerző: Poór (33.)

A mérkőzés előtt Garami Józsi bácsi feleségére, Gabi nénire emlékeztünk, aki szeptember 19-én, 77. életévében hunyt el. Együttesünk minden játékosa fekete karszalagot viselt a mérkőzésen.

A találkozó első helyzetéig mindössze az 5. percig kellett várni, amikor a vendégek jobbról adták középre keményen a labdát, amiről Novothny épphogy lemaradt.

A kék-fehérek a 13. percben jutottak először gólszerzési lehetőséghez, ekkor Gera kapott a tizenhatoson belül jó labdát Rados öklözése után, de a miskolci védők észnél voltak és blokkolták a lövést. Nem sokkal később, a 23. percben Kanta kapott remek passzt a tizenhatoson belül, szép játék után Torghellétől, de közvetlen közelről Radosba lőtte a labdát.

Ismét tíz percet kellett várni a következő nagy helyzetig, de megérte, hiszen Kanta szögleténél Poór emelkedett a legmagasabbra és gyönyörűen bólintott a vendégek kapujába. Ez volt Poór Patrik élvonalbeli pályafutásának második gólja. Az elsőt 2014. augusztus 31-én lőtte a Ferencvárosnak, a Bozsik Stadionban.

A félidő hosszabbításában Kanta ugratta ki Gerát, remek kontra után, de kicsit kisodródott, ezért csak a hosszú sarok mellé tudta passzolni a labdát, így 1-0-ás kék-fehér előnynél fordultak a csapatok.

A pihenő után az első nagy sansz ismét a hazaiak előtt adódott: Vogyicska lőhetett, miután Torghellével kényszerítőzött a tizenhatos vonalán, de Rados a helyén volt. Rögtön ezután a pirosak kísérleteztek távolról, de Petkovics látványos vetődéssel hárított.

A második játékrészben kevés nagy helyzetet sikerült kialakítania a csapatoknak, hiába változtatott mindkét mester menet közben. A 84. percben előbb Torghelle lövését hárította Rados, majd Grgics fejesénél kellett védenie a diósgyőri hálóőrnek.

Az utolsó percekben próbált egyenlíteni a Diósgyőr, de Nikházi távoli lövését szépen védte Petkovics, az ezt követő szögletet pedig szintén magabiztosan szedte le a montenegrói kapus. Összességében így megérdemelt, 1-0-ás győzelemmel búcsúzhatott Dunaújvárostól az MTK Budapest.

Teodoru Vaszilisz: – Mindenképp szükségünk volt a három pontra a szombati meccs után és úgy érzem, megérdemelten nyertünk egy stabil csapat ellen. A három pontot Garami Józsi bácsinak ajánlanám, aki nehéz napokat élt át, csakúgy, mint az egész csapat.

Horváth Ferenc: – Nem volt egy jó mérkőzés, másra számítottam a játékosaimtól. Egy kapura lövéssel nehéz nyerni, így nagyon csalódott vagyok. Az MTK-nak természetesen gratulálok. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman