HÍREK

Győzelem: Kata gólja döntött az utolsó percben

2020-12-13

Győzelem: Kata gólja döntött az utolsó percben

Kata Mihály 90. percben szerzett találatának köszönhetően legyőztük a DVTK-t - megérdemelten.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVTK 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Aradi, Tóth II., Albert, Németh, Szilasi)

Gólszerző: Kata (90.)

Sárga lap: Dimitrov (51.) illetve Grozav (17.), Memolla (66.)

MTK Budapest: Mijatovic – King, Varju, Ferreira, Herrera – Cseke, Kata, Dimitrov (Schön, 78.) – Prosser (Biben, 90+2), Miovski, Gera (Barna, 90+1)

Megbízott vezetőedző: Farkas Attila

DVTK: Antal – Karan, Shestakov, Hegedűs, Memolla – Rui Pedro (Iszlai, 88.), Márkvárt, Max, Grozav, Hasani (Korbély, 73.) – Ivanovski

Vezetőedző: Geri Gergely

Csapatunk az OTP Bank Liga 14. fordulójában a DVTK együttesét fogadta, akik ellen idegenben 1-1-es döntetlent játszottunk a harmadik fordulóban. A miskolciak a forduló előtt menesztették Feczkó Tamást, akit Geri Gergely váltott a kispadon. A mieinknél ezúttal Farkas Attila irányította a csapatot, hiszen Michael Boris betegség miatt nem lehetett ott a találkozón. Nem ő volt az egyetlen hiányzó a stábból, hiszen Hídvégi Sándor, Vajkai Dániel, Riba Dániel és Sipos Péter sem állt rendelkezésre. A játékosok közül betegség, sérülés vagy eltiltás miatt Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Pintér Ádám, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Lencse László, Varasdi Dániel, Somodi Bence, Kanta József, Vancsa Zalán nem volt bevethető.

A sok hiányzó ellenére remek iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét kapu előtt kisebb helyzet alakult ki egy-egy szögletet követően, majd Márkvárt kiugratásából Ivanovski lövését védte Mijatovic. Ezt követően Miovski lövését védte Antal, majd Dimitrov bólintott a vendég kapuba, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető.

A 31. percben Dimitrov szépen szöktette Herrerát, az ő beadására Gera érkezett, ám a lövésbe beleléptek a védők. Ugyan többet volt nálunk a labda, nehéz volt feltörnünk a jól záró miskolci védelmet. A 35. percben Prosser kaphatta volna meg a labdát ám Hegedűs elrúgta előle, viszont a kicsúszó Antal elvitte játékosunk lábát a tizenhatoson belül. Nem sokkal később Grozav csapott le a labdára a térfelünkön, bal lábára cselezett, de mellé trafált.

A félidő hajrájára nyomás alá helyeztük a DVTK-t: a 45. percben ez majdnem góllá érett, ám Gera közeli lövésébe az utolsó pillanatban belevetődtek.

A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe: a piros mezesek térfelén tartottuk a labdát, míg ők főként az ellentámadásokban bíztak. Az 57. percben Gera kapta meg a játékszert szép összjáték végén, lövését Antal hárította. Három perccel később az addigi legnagyobb helyzetünket láthattuk: Prosser remekül ugratta ki Miovskit, jobblábas lövését lábbal védte Antal. A 68. percben újabb Bojan helyzetet láthattunk, megint védett a miskolci hálóőr.

A 71. percben Prosser játszott össze Dimitrovval, majd előbbi lőtt a kapu mellé 18-ról. A 72. percben tizenegyeshez jutottunk, amikor Prossert sodorták el a tizenhatoson belül. Ezúttal is Cseke vállalta a büntetőt, ám Antal bravúrral védett, majd a kipattanót Miovski lőtte a kapusba.

A 76. percben a Diósgyőr is betalálhatott volna, jobb oldali beadást követően Grozav lőtt mellé. Öt perccel később Ferreira blokkolt kulcs helyzetben, ezután nem sokkal kontrázhattunk, Schön gyönyörűen hozta el a labdát, a kapust is lecselezte, ám mellé lőtte a ziccert.

Már úgy tűnt, semmi nem jön össze ezen a napon, ám a 90. percben Kata kapta meg a labdát, egy csel után lövésre vállalkozott, ami picit megpattant és a hosszú sarokban landolt. Aligha rúghatta volna jobbkor első NB I-es gólját. (1-0)

Erre már nem volt válasza a DVTK-nak, fiatal középpályásunk találata három pontot ért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman