HÍREK

Gólnélküli döntetlen a Kisvárda ellen

2022-03-19

Gólnélküli döntetlen a Kisvárda ellen

A második félidőben többször is eldönthettük volna a találkozót, de nem sikerült gólt szereznünk, így egy ponttal kellett beérnünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző

Vezette: Vad II. István (Bogár, Vígh-Tarsonyi, Szert, Iványi, Buzás, Hanyecz)

Sárga lap: Várkonyi (18.), Mezei (53.), Grozav (55.), Kata (88.) illetve (Ötvös, 45.), Asani (68.), Hej (90.), Mesanovic (90.)

MTK Budapest: Mijatovic – Várkonyi, Szépe, Nagy Zsombor, Sluka – Ramadani (Kovácsréti, 46.), Kata, Mezei (Spirovski, 67.) – Szakály (Futács, 46.), Grozav (Palincsár, 75.), Stieber (Miovski, 46.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Peteleu – Melnyik (Karabelyov, 65.), Zlicic (Camaj, 75.) – Bumba, Navratil (Asani, 65.), Mesanovic – Makowski (Ötvös, 9.)

Vezetőedző: Révész Attila

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában együttesünk a harmadik helyen álló Kisvárda Master Good csapatát fogadta. A mérkőzés előtt köszöntöttük Danszky Józsefet, aki március 19-én ünnepli 85. születésnapját. Az 1963-ban Közép-európai Kupát nyert és az 1963-64-es Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjéig jutott MTK csapatának volt a játékosa. 1981 és 1983 között az MTK-VM labdarúgó-szakosztályának szakmai elnöke volt.

A találkozó elején nem sok dolgot jegyezhettünk fel azon kívül, hogy a Kisvárdának sérülés miatt Makowski helyett Ötvöst kellett a pályára küldenie. Az első helyzetecskét a 16. percben láthattuk, ekkor Szakály ugratta ki Ramadanit, ám Prenga még a beadás előtt szerelni tudott.

A 23. percben szép támadás végén Sluka adta be a labdát a bal oldalról, Stieber érkezett, de jobbal nem találta el a kaput. Két perccel később Mesanovic gólt szerzett, de hiába, les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. A 33. percben Melnyik próbálkozott, Mijatovic magabiztosan hárított.

A félidő hosszabbításában ismét Sluka volt az előkészítő, ezúttal Grozavhoz centerezett, de Dombó lábbal védte támadónk lövését, így 0-0-t mutatott az eredményjelző a félidőben.

A második játékrészre Futács, Kovácsréti és Miovski is érkezett, aminek szinte rögtön meg is lett az eredménye: a 47. percben Futács ugratta ki Kovácsrétit, aki áttette a bal lábára a labdát, majd óriási helyzetben a kapu mellé lőtt. Talán a passz jobb megoldás lett volna ebben az esetben.

Az 50. percben is megszerezhettük volna a vezetést: Grozavhoz került a játékszer a tizenhatoson belül, jó cselt mutatott be, de pontatlanul lőtt. Az 58. percben a Kisvárda előtt adódott lehetőség: Navratil beadását követően Mesanovic rosszul találta el a labdát, az Bumba elé pattant, aki a rövidet célozta meg, de Kata menteni tudott.

A 62. percben a bal szélen vezettünk támadást, Kovácsréti indította Futácsot, aki kiszorított helyzetből a kapu mellé pöckölt. A 64. percben Mezei szöglete a hosszún Kovácsrétit találta meg, aki középre lőtte a labdát, ami először Prenga testére, majd a kezére pattant, ám nem kaptunk büntetőt, de még VAR-ellenőrzés sem történt.

A 76. percben Camaj került a tizenhatosunk környékére, lövését blokkoltuk, majd Mesanovic emelt a kapu fölé. A hajrában nagyon igyekeztünk, hogy megszerezzük a vezetést, volt olyan időszak, amikor sikerült nyomás alá helyezni a vendégek kapuját, de a kulcspasszok és cselek rendre rosszul sikerültek, így 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman