HÍREK

Fordulatos meccsen győztünk Zalaegerszegen!

2022-05-01

Fordulatos meccsen győztünk Zalaegerszegen!

A rendes játékidő utolsó percében harcoltuk ki a sikert Zalaegerszegen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ZTE FC–MTK Budapest 2-3 (0-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1992 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Pintér, Kóbor, Szécsényi, Kulcsár, Vígh-Tarsonyi, Oláh)

Gólszerző: Spoljaric (58.), Zsóri (86.) illetve Futács (14., 55.), Grozav (90.)

Sárga lap: Sankovic (12.), Grzan (23.), Tajti (34.), illetve Stieber (31.), Ramadani (42.), Rajkovic (44.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Mocsi, Serafimov, Gergényi (Spoljaric, 46.) – Sankovic, Halilovic (Zsóri, 59.), Tajti (Posztobányi, 59.), Bedi – Meshack, Grzan

Megbízott vezetőedző: Molnár Balázs

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Herrera – Ramadani, Horváth Artúr, Kovács Mátyás (Mezei, 63.) – Stieber (Kovácsréti, 84.), Futács (Miovski, 69.), Vancsa (Grozav, 84.)

Megbízott vezetőedző: Horváth Dávid

Csapatunk az OTP Bank Liga 30. fordulójában a ZTE FC otthonába látogatott. Először ült a kispadon megbízott vezetőedzőnk, Horváth Dávid, és rögtön a kezdőbe jelölte Horváth Artúrt, aki először kapott lehetőséget NB I-es mérkőzésen.

Az első esély a hazaiak előtt adódott a második percben: Gergényi lőtt éles szögből ballal, a megpattanó labda elsuhant a hosszú kapufa mellett. A mieink a nyolcadik percben jutottak el először a hazai kapuig, de Futács fejese nem okozott gondot Demjénnek.

A 14. percben megszereztük a vezetést: Stieber pompás kiugratására Futács csapott le, majd jobbal, tíz méterről lőtt a kapuba (0-1).

A 20. percben egyenlíthetett volna a ZTE, de Halilovic fejese a kapufán csattant, a kipattanót pedig Lesjak mellé durrantotta. Négy perccel később Tajti szabadrúgását védte Mijatovic, majd kapusunk a 42. percben is szépen ért le Bedi lövésére, így egy góllal vezettünk a hat sárga lapot hozó első játékrész végén.  

A térfélcsere után Lesjak lövését hárította Mijatovic, majd az 53. percben szép kontrát vezettünk, Vancsa utolsó passza pontatlan volt, így elmaradt a gól. Két perccel később sikerült növelni az előnyünket: Vancsa szép csel után passzolt Futácshoz, aki labadátvételével kicselezte emberét, majd könyörtelenül lőtt a kapuba (0-2).

Sokáig nem örülhettünk a kétgólos előnynek, ugyanis az 58. percben Tajti lekészítését Spoljaric lőtte a kapunkba (1-2).

A 69. percben Meshack ugratta ki Zsórit, aki kiszorított helyzetből próbált kapura gurítani, de a labda elment a kapunk előtt. Öt perccel később Mezei próbálkozott távolról, bal lábas lövését Demjén ütötte ki.

A 78. percben Grzan kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd a hosszút vette célba, ám ez nem okozott gondot Mijatovicnak.

A 86. percben a jobb oldalon vezetett támadást a ZTE, a lapos beadásra Zsóri érkezett, és a sarokba belsőzött (2-2).

A 88. percben újra betaláltunk, de Miovski lesről indult, mielőtt a kapuba emelt. Két perccel később Kovácsréti beadása a kapufán csattant, a kipattanóra Grozav érkezett és fejelt a kapuba. A jáékvezető először érvénytelenítette a találatot, de a VAR-ellenőrzés után végül megadta a gólt, így újra vezettünk (2-3)

Az utolsó percben még Zsóri tekert szabadrúgásból a kapunkra, de csak az oldalhálót rezgette meg a labda, így elhoztuk a három pontot Zalaegerszegről.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman