HÍREK

Fontos győzelem a Puskás Akadémia otthonában

2020-10-17

Fontos győzelem a Puskás Akadémia otthonában

Háromgólos siker és remek teljesítmény a Pancho Arénában.

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 0-3 (0-2)

Felcsút, Pancho Aréna, 957 néző

Vezette: Pintér Csaba (Horváth, Kóbor, Szécsényi, Antal, Csonka)

Gólszerző: Miovski (4.), Gera (26.), Prosser (80.)

Sárga lap: Szolnoki (14.), Vanacek (84.) illetve Dimitrov (28.), Gera (33.), Nagy Zsombor (70.)

Puskás Akadémia FC: Tóth – Szolnoki, Meissner, Tamás (Mance, 45.), Deutsch – van Nieff, Nagy Zsolt (Weslen Junior, 67.) – Plsek (Urblik, 62.), Baluta (Knezevic, 62.), Kiss (Komáromi, 45.) – Vanacek

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Nagy Zsombor, Tiago – Balázs, Kata (Biben, 37.), Dimitrov (Prosser, 67.), Mezei (Barna, 88.), Herrera – Gera (Ikenne-King, 88.), Miovski (Bíró, 87.)

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Puskás Akadémia FC otthonába, a Pancho Arénába látogattunk. Fantasztikusan kezdtük a találkozót és a 4. percben meg is szereztük a vezetést: Dimitrov beadása után Gera fejesét még védte Tóth, ám a kipattanót Miovski könyörtelenül lőtte a rövid sarokba. (0-1)

A gól után éledezett a hazai gárda, a 13. percben mégis mi lőhettünk kapura, de Dimitrov kísérletét hárította Tóth. Öt perccel később gyönyörű támadást vezettünk, melynek végén Balázs adhatott középre, viszont picit pontatlan volt a labdája, így nem sikerült ismét betalálni.

A 26. percben jött a második gól, ami kísértetiesen hasonlított az elsőhöz: Herrera beadása után Dimitrov fejesét még védte Tóth, a kipattanót ezúttal Gera harcosan szerezte meg, majd kotorta be. (0-2)

Hat perccel később a jobb oldalról Szolnoki kanyarintott középre élesen, de mindegyik támadó lemaradt a labdáról. A 36. percben Plsek előtt adódott lehetőség hazai szöglet után, Mijatovic óriási, lábbal bemutatott bravúrja mentette meg csapatunkat. Egy perccel később cserére kényszerült Michael Boris: Kata sérülése miatt a 16 éves Biben állt be, akinek ez volt élete első NB I-es találkozója.

Ezt követően Herrera beadása borzolta a kedélyeket, ám elsuhant a labda a hosszú kapufa mellett. Újabb lehetőség nem alakult ki, megérdemelt vezetéssel mehettünk a szünetre.

A második játékrész első lövése Mezei nevéhez fűződött, aki picit tévesztett csak célt, majd Dimitrov próbálta messziről, emeléssel bevenni a Puskás kapuját. Nem sokkal ezután Gera beadásáról kicsivel maradt le a szerb középpályás.

A vendéglátóknál Deutsch kísérletezett távolról, Mijatovicnak ez nem okozott különösebb gondot. Az 57. percben már komolyabb dolga volt kapusunknak: ekkor Komáromi fejesét kellett kapufára tolnia.

Nagyrészt a Puskás irányított a második félidőben, azonban igazán nagy helyzetekig ritkán jutottak el. A 73. percben kontrázni tudtunk, Gera ígéretes lövését a Puskás Akadémia portásának kellett kiütnie. Egy perccel később Vanacek lábáról Mijatovic varázsolta le a labdát a tizenhatoson belül, így nem tudott helyzetbe kerülni a támadó. Nem sokkal később kapusunk Meissner fejesét tolta szögletre, majd Knezevic beadásánál vetődött ki jó ütemben.

A 80. percben eldöntöttük a találkozót: az ellenfél térfelén csaptunk le a labdára, Gera ugratta ki Prossert, aki jobbal higgadtan értékesítette a ziccert. (0-3)

Ezután már nem tudott újítani a Puskás, így megérdemelt, 3-0-s győzelmet arattunk a Pancho Arénában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman