HÍREK

Félévértékelő Poór Patrikkal

2016-12-29

Félévértékelő Poór Patrikkal

Lezárult az OTP Bank Liga 2016/17-es idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. A nemrégiben szerződést hosszabbító Poór Patrikkal folytatjuk sorozatunkat.

– Hogyan élted meg, milyennek láttad a csapat őszi szezonját?

– Sajnos idáig közel sem sikerült úgy, mint ahogy azt magunktól elvártuk, és ahogy el is várhatják tőlünk. Voltak olyan meccsek – különösen a bajnokság elején –, amikor a mezőnyjátékunk sem festett túl jól, aztán a szezon második részében az rendben volt, csak a kapu előtt nem voltunk magabiztosak. A helyzeteink megvoltak, volt jónéhány olyan meccs, ahol nekünk állt a zászló, mégsem sikerült nyernünk.

– Mennyire vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Én sem úgy kezdtem az idényt, ahogy elképzeltem. Az elején nem ment a játék, ezt követően viszont azt hiszem magamra találtam, szereztem két fontos gólt is. A második fele az ősznek egyéni szempontból szerintem rendben volt.

– Neked melyik volt az „ősz meccse”, vagy az „ősz pillanata”?

– Több meccsre is szívesen gondolok vissza, de a 100. NB I-es mérkőzésemen, az Újpest ellen szerzett gólom örök emlék marad.

– Mennyire leltetek otthonra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban?

– Ilyen stadionban könnyű új otthonra lelni! Keményen dolgozunk, hogy az eredmények is jöjjenek, hiszen ez a legfontosabb ahhoz, hogy a szurkolók és mi is boldogok legyünk a stadionban.

– 19 forduló után tizenegyedik, azaz kieső helyen áll az MTK Budapest. Ez inkább gúzsba kötheti a lábakat tavasszal, vagy plusz motivációt jelenthet a keretnek?

– Néhány évvel ezelőttről sajnos ismerős az érzés, hogy kieső helyen telelünk. Nem túl kellemes, de akkor sem éreztem semmilyen rossz értelemben vett remegést a csapaton, és most sem. Férfiasan küzdünk majd, hogy olyan tavaszt produkáljunk, amire valójában képesek vagyunk.

– Min kell változtatnunk, hogy év végén ne kelljen izgulnunk a kiesés miatt?

– A kapu előtti szituációk jó megoldásában és előrejátékban kell fejlődnünk. Hogy emellett maga a keret is erősödik e télen, azt nem tudom, de ez amúgy is a vezetőség dolga. Így vagy úgy, jövőre is NB I-es lesz az MTK Budapest!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman