HÍREK

Ezért viseltek kék karszalagot a Fehérvár elleni meccsen játékosaink (videó)

2020-11-10

Ezért viseltek kék karszalagot a Fehérvár elleni meccsen játékosaink (videó)

A Fehérvár elleni győztes találkozón klubunk vendége volt Nyirády Péter professzor úr, a 10 Ezer Lépés Program egyik fő szakmai védnöke, aki részletesen beszélt arról, miért érdemes komolyan venni ezeket a kampányokat, miért kiemelt fontosságú, hogy a férfiak - így akár klubunk játékosai is - részt vegyenek a különböző szűrőprogramokon.

Mint már ismeretes, az MTK Budapest labdarúgócsapata is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. A kampány során a legférfiasabb sportok képviselői hívják fel a figyelmet egy elsősorban nőket érintő betegségre.

Novemberben a Movember mozgalomra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezzel is hangsúlyozzuk az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák felismerésének fontosságát. Játékosaink ennek jegyében kék karszalagot viseltek a Fehérvár elleni győztes meccsen, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kampányra és arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel, számukra is fontosak lehetnek a különböző szűrővizsgálatok.

A találkozón klubunk vendége volt Nyirády Péter professzor úr, a 10 Ezer Lépés Program egyik fő szakmai védnöke. A programról itt tudhatunk meg több információt: www.facebook.com/10ezerlepes

Nyirády Péter a mérkőzést megelőzően részletesen beszélt arról, miért érdemes komolyan venni ezeket a kampányokat, miért kiemelt fontosságú, hogy a férfiak - így akár klubunk játékosai is - részt vegyenek a különböző szűrőprogramokon.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman