HÍREK

Európában gyűjt tapasztalatokat a klubigazgató

2015-04-07

Európában gyűjt tapasztalatokat a klubigazgató

Az elmúlt hetekben Domonyai László több külföldi úton vett részt, ezeken természetesen minden az MTK-ról szólt. A szakember bizakodó hangulatban, a Pápa elleni győzelmet követően mesélt utazásairól, valamint a közeli, távolabbi tervekről.

– A Double Pass akadémiai képzés keretein belül, nemrég kétnapos tanulmányúton jártunk Ausztriában, Tamási Zsolt, Székely Zsolt és Polyák Balázs kollégáimmal.  A Red Bull Salzburg akadémiáján, valamint az első csapatnál tettünk látogatást, Lőw Zsolt, salzburgi edző segítségével, aki annak idején játékos volt az újpesti ificsapatomban. Fantasztikus hely, rendkívül komoly tudományos háttérrel rendelkező, „űrközponthoz” hasonlítható létesítmény.

A szakvezető szerint számos olyan dolgot láttak, melyeket az itthoni munka során is érdemes lesz hasznosítani. Figyelmét különösen az edzőpálya keltette fel, melyen kamerák figyelik a játékosok minden rezdülését.

–  Nagyon tetszett az a GPS-alapú edzéselemző-rendszer, melynek segítségével folyamatosan követni lehet a játékosok mozgását, adatokat nyerhetünk teljesítményükről. Ezt a szisztémát mi is szeretnénk egyik pályánkon megvalósítani.

A salzburgi látogatás után – Deutsch Tamás elnök meghívására – múlt hétvégén Brüsszelben járt az első csapat vezetése.

– Tizenkilencen vettünk részt a háromnapos programon. Ellátogattunk az Európai Parlamentbe, városnézésen és közösségformáló, csapatépítő programokon vettünk részt. Az MTK meghódította Brüsszelt – mesélte mosolyogva Domonyai.

A klubigazgató szerint a Videoton, illetve a Ferencváros elleni vereségek után létfontosságú volt, hogy a csapat visszataláljon a helyes útra.

– Meggyőző játékkal, magabiztosan nyertünk a Pápa ellen, talán a gólkülönbség sem túlzó. A sok jó egyéni teljesítmény reményt ad a folytatásra. A fiúk végig akarták a győzelmet, a csapat együtt van, nagyon szeretne a dobogón végezni. Jelenleg fej-fej mellett haladunk a Ferencvárossal, a játékosok – ahogy ez most is látszott – mind a meccseken, mind a hétköznapokon sokat tesznek azért, hogy álmunk valóra váljon: az első három között végezzünk, és ezzel kiharcoljuk a részvételi jogot az Európa Ligában.

Domonyai László arról is beszámolt, hogy az új stadion terveinek engedélyeztetése az utolsó fázisába ért.

– Immár a látványtervek és a belső építészeti tervek is készen vannak. A múlt héten több olyan találkozó zajlott, ahol többek között a BRFK-val, a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal, illetve az MLSZ részéről, a stadionbiztonsági igazgatóval és az infrastruktúráért felelős vezetővel találkoztunk. Egyeztettünk továbbá szurkolóinkkal, a baráti kör elnökségével és az ultrákkal, valamint szakértőinkkel is. Az utolsó fázisban mindannyian hozzátették javaslataikat, gondolataikat az elképzelésekhez. A látványtervek alapján boldogan és büszkén jelenthetem, hogy 2016 nyarától, minden igényt kielégítő, valóban XXI. századi, csodálatos otthona lesz az MTK-nak – foglalta össze a klubigazgató. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman