HÍREK

Emelt fővel búcsúztunk az élvonaltól

2022-05-15

Emelt fővel búcsúztunk az élvonaltól

Hiába nyertünk hazai pályán a Debrecen ellen, a Honvéd győzelmével kiestünk az NB I-ből.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVSC 3-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4422 fő

Vezette: Karakó Ferenc (Berke, Vígh-Tarsonyi, Garai, Erdős. Kovács, Rúsz)

Gólszerző: Rajkovic (45+1), Futács, (64., tizenegyesből), Ramadani (90+1)

Sárga lap: Baranyai (21.), Kusnyir (42., 88.)

Piros lap: Kusnyir (88.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Sluka – Ramadani, Kata, Mezei (Horváth Artúr, 83.) – Miknyóczki (Stieber, 75.), Futács (Barkóczi, 88.), Vancsa (Kovács Mátyás, 83.)

Megbízott vezetőedző: Horváth Dávid

DVSC: Gróf – Baranyai (Soós, 46.), Deslandes, Pávkovics, Korhut (Ferenczi, 76.) – David Babunski (Gyönyörű, 76.), Kusnyir, Dzsudzsák, Bódi (Bévárdi, 66.), Baráth – Dorian Babunski (Tischler, 66.)

Vezetőedző: Juan Carillo

Vasárnap az OTP Bank Liga 33. – utolsó – fordulójában sorsdöntő mérkőzésen fogadtuk a DVSC együttesét. Csapatunk csak győzelem esetén maradhatott bent az NB I-ben, ráadásul csak úgy, ha a Honvéd vereséget szenved a Puskás Akadémia otthonában.

Először a 12. percben jutottunk el a debreceni kapuig, ekkor Sluka beadása után Vancsa cselezett a bal lábára, ám lövését blokkolták. Ezután inkább a mieink akarata érvényesült, sokkal aktívabban játszottunk, mint a vendégek. A 23. percben Rajkovic fejese ment el Gróf kapuja mellett, majd a 30. percben Futács fordult le, és lőtt éles szögből, de Gróf szögletre paskolta a játékszert.

A 34. percben sikerült betalálnunk: Kata káprázatos szólója után adott be Futácshoz, aki sajnos lesről indulva lőtt a kapuba. Három perccel később Mezei szöktette szépen Miknyóczkit, akinek ugyan lefülelték a beadását, a labda Futácshoz pattant, aki nem tudott fordulásból gólt szerezni.

A 37. percben Baráth ment el a jobb szélen, visszagurítását Dorian Babunski lőtte mellé. Futács a 40. percben is szép gólt szerzett, sajnos ezúttal is lesről.

Az első félidő hosszabbításában már a partjelző sem vehette el a gólunkat: Mezei szabadrúgása érkezett Rajkovichoz, aki a hosszú saroknál teljesen egyedül volt, és kapásból bombázott a kapuba. Ez volt szerb hátvédünk első találata a csapatunkban (1-0).

A térfélcsere után is mi alakítottuk ki az első helyzetet: az 50. percben Mezei szabadrúgását Nagy fejelte középre, Ramadani elöl tisztázott az egyik vendég hátvéd az utolsó pillanatban. Három perccel később Sluka bal oldali beadására érkezett Futács, sajnos rosszul vette át a labdát, pedig ziccerbe kerülhetett volna.

Az 58. percben növelhettük volna az előnyt: Miknyóczki kapott remek labdát Katától, centerezésére Varju érkezett, de öt méterre a kaputól nem találta el igazán jól a labdát. A 62. percben csapatkapitányunk, Nagy Zsombor merészkedett előre, gyönyörű szólóval tört be a tizenhatoson belülre, ahol David Babunski gáncsolta, így tizenegyest rúghattunk. A labda mögé Futács állt oda, és magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-0).

A 87. percben Kovács Mátyás húzott el a szélen, befelé cselezett, de picit hosszan, így tisztázni tudtak a védők. A 88. percben előbb Kusnyir kapott pirosat második sárga lapjáért, majd pályára lépett a 16 éves Barkóczi Benedek, akinek ez volt élete első NB I-es mérkőzése.

A hosszabbításban Ramadani kapott labdát a tieznhatoson belül, és gyönyörűen tekert a hosszúba, így végül 3-0-s győzelmet arattunk. A legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szereztünk, de sajnos hiába, ugyanis a Budapest Honvéd 2-1-re győzött a Puskás Akadémia otthonában, így a 11. helyen zártuk a bajnokságot, ezzel búcsúztunk az NB I-től.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman