HÍREK

Ellentétes félidők után egy pont Zalaegerszegről

2024-03-10

Ellentétes félidők után egy pont Zalaegerszegről

Bognár István duplája után a félidőben mi vezettünk, ám a hazaiak a második játékrész elején egyenlítettek.

ZTE FC–MTK Budapest 2-2 (0-2)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2124 néző

Vezette: Rúsz Márton (Pillók, Kóbor, Berényi)

Gólszerző: Csóka (52.), Gruber (54.), illetve Bognár (26., 33.)

Sárga lap: Varju (28.), Molnár (68.)

ZTE FC: Dombó – Várkonyi, Safronov, Csóka – Bedi, Szendrei, Sankovic, Kiss (Hadida, 46.), Mim – Croizet (Gruber, 46.), Mance (Sajbán, 89.)

Vezetőedző: Márton Gábor

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zsombor – Varju, Kosznovszky, Kata, Bognár, Antonov (Kovács Patrik, 89.) – Németh (Jurina, 73.), Molnár (Stieber, 79.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának utolsó találkozóján a ZTE otthonába látogattunk. legutóbb nyáron jártunk itt, akkor 2-1-es vereséget szenvedtünk a második fordulóban.

Az első lehetőséget a 4. percben láthattuk, ekkor hazai szöglet után Csókához került a labda, aki közelről a felsőkapufát találta el. A 17. percben Mance tűnt fel a kapunk közelében, kiszorított helyzetből a jobb oldalhálót találta el.

A 26. percben türelmesen járattuk a ZTE tizenhatosa előtt a labdát, majd Antonov passzolt  Bognárhoz, aki 25-ről vállalkozott lövésre, és óriási gólt akasztott jobbal a bal felső sarokba (0-1).

A 33. percben Molnár próbálkozott 18-ról, ezt még Dombó védte, de a kipattanó visszament Molnárhoz, aki Bognárhoz passzolt, ő pedig ballal lőtt a kapuba (0-2).

A szünetre 2-0-s előnnyel mehettünk, de a második félidő rémálomszerűen kezdődött: előbb Csóka volt eredményes Hadida szabadrúgását követően, majd a csereként beálló Gruber talált be egy szóló után, így az 54. percben újra döntetlen volt az állás (2-2).

A 61. percben a mieink részéről Bognár próbálkozott 18-ról, de ezúttal elmaradt a bombagól, majd a másik oldalon Mance lövésébe lépett bele Kádár. A 80. percben rendkívül jó helyről, 19 méterről végezhettünk el szabadrúgását, azonban Stieber lövése a sorfalról szögletre pattant.

A 86. percben Bognár ugratta ki szép emeléssel Jurinát, aki nagyon éles szögből próbált ballal kapura lőni, de blokkoltak a védők. A sarokrúgást kifejelte Csóka, majd Hej kapáslövése elment a kapu fölött. Két perccel később szöglet után Bognárhoz került a labda, aki balról emelt középre, Jurina fejese nem sokkal ment mellé. 

Újabb gól nem született, döntetlennel zárult a meccs. 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman