HÍREK

Egy pontot szereztünk Gyirmóton

2022-03-04

Egy pontot szereztünk Gyirmóton

Egyenlíteni sikerült, de megfordítani nem tudtuk a meccset, hiába voltak helyzeteink a hajrában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1-1 (1-0)

Győr, ALCUFER Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Csonka, Vígh-Tarsonyi, Szalai, Berke, Kóbor, Zierkelbach)

Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (86.)

Sárga lap: Szegi, (79., 90+3), illetve Sluka (67.), Szépe (81.)

Piros lap: Szegi (90+3)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Hajdú, Zeke – Vass, Klimovich – Hasani (Cvetanoski, 75., helyette Major, 90+5), Nagy (Ventura, 75.), Medgyes (Herjeczki, 88.) – Varga (Simon, 88.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Mijatovic – Várkonyi, Szépe, Rajkovic (Stieber, 58.) – Kadlec, Ramadani (Mezei, 58.), Kata, Spirovski (Szakály, 58.), Sluka – Miovski (Grozav, 83.), Futács (Kovácsréti, 71.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Újabb kulcsfontosságú mérkőzés várt csapatunkra az OTP Bank Liga 23. fordulójában, hiszen a 11. helyen álló Gyirmót FC Győr otthonába látogattunk. Csapatunk ezúttal három belső védővel és öt középpályással állt fel, míg elöl Futács és Miovski rohamozott.  

A mérkőzés elején kevés helyzet alakult ki, bár inkább a mieink játszottak gólra törően. A 18. percben Ramadani ugratta ki Futácsot, aki ziccerben vihette a kapusra, ám Szegi az utolsó pillanatban hátulról becsúszva tudott szerelni. A 28. percben szép támadás végén Kadlec adhatott be az alapvonalról, ígéretes pozícióból, de tisztáztak a hazaiak. Az első fél órában a Gyirmót inkább pontrúgásokból tudott a kapunk elé kerülni, de igazi veszélyt ezek nem jelentettek.

A 38. percben Medgyes cselezte be magát a tizenhatosunkon belülre, de lövése jócskán fölé ment, majd a 40. percben Miovski tekert húsz méterről a hazai kapu fölé. Egy perccel később Hasani beadását Varga vette át, de Mijatovic jól zárta a szöget, és hárította a kísérletet.

A 42. percben Medgyes kapott jó labdát a bal oldalon, beadását az a Szegi lőtte a kapunkba, aki novemberben az Új Hidegkuti Nándor Stadionban is eredményes volt (1-0).

A félidőt Nagy kapu fölé tekert labdája zárta, hátrányban vártuk a folytatást.

A második játékrészben az 58. percben hármat is cseréltünk: Mezei, Szakály és Stieber is pályára lépett. A 66. percben Kadlec beadása megtalálta Futácsot, csatárunk lövése a kapu fölött kötött ki. A 68. percben Miovski érkezett Mezei ívelésére a tizenhatoson belül, Rusák elütötte a labdát is, majd keményen ütközött Miovskival, támadónk szerencsére tudta folytatni a játékot, de tizenegyest nem ítélt a játékvezető.

A 76. percben Medgyes fordult meg a tizenhatosunkon belül, a rövidet célozta meg, de Mijatovic védte a lövést. A 80. percben Szépe tűnt fel az ellenfél kapujánál, éles szögből kínálta meg Rusákot, aki védeni tudott, a kipattanót pedig nem tudtuk bekotorni.  

A 85.percben Kovácsréti csapott le egy jó csúsztatásra, át is pöckölte a kapuson a labdát, de végül menteni tudott az egyik védő. Szöglet következett, Stieber beadása után Kovácsréti egyedül maradt, ezúttal pedig védhetetlenül lőtt a kapuba (1-1).

A 89. percben Szakály kapott remek kiugratást, ugyan kicsit kiszorított helyzetből próbálkozhatott, Rusák bravúrral hárított, a kipattanó pedig a védőkhöz pattant. A 92. percben Kovácsréti adott be jól Mezeihez, aki óriási helyzetben a jobb oldalról ballal emelt a hosszúra, de nem találta el a kaput.

A hosszabbításban Szegi megkapta második sárgáját, tíz emberre fogyatkozott a Gyirmót, de az eredmény nem változott, egy pontot szereztünk a Gyirmót ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman