HÍREK

Egy pont a Debrecen ellen

2021-10-30

Egy pont a Debrecen ellen

Az első félidőben nem sikerült lezárnunk a találkozót, így egy ponttal kell beérnünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Debreceni VSC 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző

Vezette: Káprály (Pillók, Huszár, Szécsényi, Berke, Kovács, Zierkelbach)

Gólszerző: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.)

Sárga lap: Herrera (50.), Balázs (58.), Weir (69.), illetve Bévárdi (57.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Ramadani – Kovácsréti (Vancsa, 67.), Dimitrov (Dimitrov, 63.), Grozav – Miovski

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Debreceni VSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Korhut (Szujó, 87.), Ferenczi – Baráth, Varga (Gyönyörű, 87.), Ugrai (Tischler, 60.) – Pintér (Soltész, 73.), Sós (Babunski, 87.)

Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Az OTP Bank Liga első körének záró fordulójában a 10. helyen álló DVSC együttesét fogadtuk, akik éppen a napokban váltottak a kispadon. A találkozó Pintér távoli lövésével kezdődött, amit Mijatovic könnyedén fogott, majd a 3. percben Miovski használta ki majdnem Gróf bizonytalanságát, de végül megúszta a debreceni kapus kapott gól nélkül.

A 10. percben Miovski került a védők mögé, bal oldali beadása elment mindenki előtt, ezután pedig Balázs lövését blokkolták a védők. Két perccel ezután Grozav szökött meg a bal szélen, remekül adott középre, és Miovski spiccel lőtt az alsó sarokba (1-0).

A gól után is a mieink voltak aktívabbak, a 24. percben Dimitrov rövid sarokra tartó lövését kellett Grófnak hárítania. A 35. percben Ugrai próbálkozott éles szögből, de a labda jóval elment a kapu mellett. Három perccel ezután Miovski 20 méterről kísérletezett óriási bombával, Gróf látványos mozdulattal ütötte ki a labdát. A félidő végén egygólos előnnyel mentünk be az öltözőbe, de ha jobb döntéseket hozunk a kapu előtt, akár többel is vezethettünk volna.

A térfélcsere után először Ferenczi kísérletezett ballal, de a távoli lövés nem okozott gondot Mijatovicnak. Egy perccel később Deslandes tűnt fel a kapunk előtt egy szöglet után, de ballal rosszul találta el a játékszert.

A 65. percben egyenlített a Debrecen: Bévárdi a jobb oldalról a hosszú oldalra kanyarított, Ferenczi üresen jött, lövése Mijatovic lába között a kapuban kötött ki (1-1).

Rögtön a gól után szögletet harcoltunk ki: Weir beadása után Herrera közelről lőtt a kapu fölé. A 74. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Grozav középre passza nem sikerült. Egy perccel később Miovski kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, a hosszú sarokra szánt lövése mellé ment.

A 83. percben Baráth távoli lövése megpattant, épphogy elment a kapufa mellett. Öt perccel ezután Mezei szabadrúgásáról Ferreira picivel maradt csak le. A 90. percben eldönthettük volna a találkozót: Mezei remekül emelt Grozavhoz, aki nem tudta jól átvenni a labdát ziccerben, így szerelni tudták.

Újabb esély már nem adódott, így döntetlennel zárult a találkozó.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman