HÍREK

DÖNTETLENNEL FOLYTATÓDOTT A VERETLENSÉGI SOROZATUNK (GALÉRIA)

2019-11-24

DÖNTETLENNEL FOLYTATÓDOTT A VERETLENSÉGI SOROZATUNK (GALÉRIA)

Küzdelmes találkozón 1-1-es döntetlent játszottunk.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK Budapest 1-1 (1-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum 4000 néző

Vezette: Radványi Ádám (Szőts, Szvetnyik, Kovács)

Gólszerző: Gajdos (9.), illetve Lencse (43.)

Sárga lap: Zvara (68.), Tóth Máté (74.) illetve Varju (3.), Palincsár (77.)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Kárász, Tóth Gábor, Deák, Mohl – Zvara, Oláh – Varga (Bitó, 76.), Tóth Máté (Pongrácz, 88.), Kóródi – Gajdos (Sóron, 64.)

Vezetőedző: Joao Pedro De Oliveira Janeiro

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Baki, Varju, Deutsch – Palincsár, Cseke (Baki, 45.), Bognár (Mezei, 56.) – Vass (Simon, 75.), Lencse, Katona

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában csapatunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába látogatott, a tét pedig zsinórban tizedik győzelmünk megszerzése volt. Nem kezdődött jól az összecsapás számunkra, ugyanis az első szegedi helyzet rögtön góllal zárult: Mohl indította a bal szélen Kóródit, ő pontosan adott középre, Gajdos pedig nem hibázott. (1-0)

Tíz perccel később körülbelül 25 méterről lőhettünk szabadrúgást: Bognár próbálkozott, azonban a sorfalban elakadt a labda. Rögtön ezután Lencse készített Katona elé, akinek a lövése elkerülte a kaput. A Szeged a korai gól után a stabil védekezésre fektette a hangsúlyt, érthetően nem vállaltak felesleges kockázatot.

Három perccel Katona kísérlete után Lencse ismét okosan tartotta meg a labdát, majd ezúttal Palincsárhoz gurított, de ő sem járt sikerrel. A következő helyzetet a 42. percben láthattuk, ekkor Cseke távoli lövése suhant el a rövid sarok mellett.

Nem túlzás azt állítani, hogy egykapuztunk a bekapott találat után, de a Szeged mély védekezése ellen nem igazán tudtunk nagy sanszot kialakítani. Ez a 43. percben megváltozott: Fülöp emelt Palincsárhoz, aki tökéletesen ívelt középre Lencséhez, ő pedig a szegedi kapus lábai között a hálóba lőtt. (1-1)

A szünetig nem változott az állás, 1-1-nél jött a negyedórás pihenő.

Félidőben Bakit lehozta Michael Boris, Kata ment fel helyette, és Cseke lépett vissza a védelembe. A játékrészt Varga látványos távoli lövése nyitotta, de Somodinak nem kellett beavatkoznia. Négy perccel később Gajdos kínálta meg ballal a kapusunkat, aki szépen hárította az erős lövést. Nem sokkal ezután Gajdos a védősorunk mögé került, és ezúttal már igazi bravúr kellett Somodinak ahhoz, hogy megmeneküljünk a góltól.

Az 56. percben Palincsár szökött meg a jobb oldalon, középen ismét Lencse várta a labdát, ám a centerezés picit pontatlan volt. A másik oldalon Kórodi riogatta szurkolóinkat, balos lövése elsuhant a hosszú kapufa mellett.

A 60. percben Vass ívelésére Katona érkezett, Takács védett. A második félidő első tizenöt percében gyakorlatilag több lehetőség adódott, mint az egész első félidőben.

A félidő derekán Bognár helyett Mezei érkezett, hiszen előbbi kisebb rúgást kapott a lábára, majd később Simon is pályára lépett. A következő nagyobb lehetőségünk a 83. percben adódott, amikor Takácsnak kellett kitornásznia Deutsch ígéretes szabadrúgását.

Egy perccel később Lencséhez került a labda a tizenhatoson belül, a hosszú sarok felé tekert, az egyik védő lábáról a kapu fölé repült a labda. A 86. percben Simon célozta meg fejjel a a szegedi alsót, Takács gyönyörűen mentett.

Az utoló tíz percben óriási nyomást gyakoroltunk a hazai kapura, ám a vendéglátók remekül állták a sarat, nem tudtunk újra betalálni, így igazságos döntetlen született, döntetlennel folytatódott a veretlenségi sorozatunk.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman