HÍREK

Doll bizakodva várja az Örökrangadót

2015-08-14

Doll bizakodva várja az Örökrangadót

Megtartotta heti szokásos sajtóóráját a Ferencvárosi TC, amelyen ezúttal Thomas Doll mellett Böde Dániel és Leandro válaszolt a sajtó képviselőinek. A beszélgetésen természetesen ezúttal az MTK Budapest elleni Örökrangadó volt a középpontban, melyet magabiztosan várnak a ferencvárosiak.

Thomas Doll a zöld-fehérek szakvezetője nem számít könnyű mérkőzésre, és külön fontosnak érezte nagyrabecsülését kifejezni Garami József személyét illetően.

– Boldogok vagyunk, hogy két idegenbeli mérkőzést követően ismét a csodálatos arénánkban léphetünk pályára. Az MTK nagyon jól szerepel a bajnokságban, és az előző fordulóban remekül játszott a DVTK ellen. Természetesen szeretnénk megtartani veretlenségünket, ott akarunk maradni a tabella élén. Úgy készítjük fel a játékosokat a héten a találkozóra, hogy győzni tudjanak az Örökrangadón. Sajnálom, hogy Garami József már nincs ott az aktív magyar edzők között. Az új tréner, László Csaba érkezésével valamelyest változott a csapat stílusa, látszik, hogy nagyon törekednek a labdatartásra. A védekezés terén egészen biztosan jól lezárják a területeket, de arra is számíthatunk, hogy Torghelle Sándor jó pár hosszú indítást kap a találkozó folyamán.

Leandro az MTK Budapest ellen is belső védőként kaphat szerepet. A magyar válogatott játékos elmondta, nem okoz számára problémát, hogy új szerepkörben kell bizonyítania.

Az egész pályafutásomra jellemző volt, hogy több poszton számítanak rám, voltam már a védelem szélén, a középpálya szélén és a belső középpályán is. A védelem közepén eddig kevesebbet játszottam, bár a ciprusi időszakom legvégén belső védő gondjai akadtak a klubomnak, így akkor már kipróbálhattam ezt a posztot. Engem mindig motivált, hogy új pozícióban próbáljam ki magam, rengeteg meccset nézek, figyelem, hogy egy-egy szituációra hogyan reagálnak a játékosok. Tudjuk, hogy az MTK nagyon jó csapat, ennek szellemében nagyon koncentráltan készültünk a héten. Meg akarjuk nyerni a szombati találkozót, tudjuk, hogy mi az MTK erőssége, és azt is, hogy hogyan lehet megverni őket.

Böde Dániel az eddigi négy mérkőzésen öt gólt szerzett, így kitűnő formában várja az Örökrangadót.

– Minden mérkőzésen úgy lépek pályára, hogy minél több góllal tudjam segíteni a csapatot. Az edzéseken is ezért dolgozom, azon vagyok, hogy a lehető legtöbb helyzetet belőjem. Ebben a szezonban szeretném megdönteni az egyéni rekordomat, eddig egy szezonon belül tizenhét bajnoki gól a csúcsom – fogalmazott a csatár.

Ferencvárosi TC – MTK Budapest

2015. augusztus. 15.  20.30, Groupama Aréna

TV: M4

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman