HÍREK

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 2-2 (0-1) (GALÉRIA)

2016-04-16

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 2-2 (0-1) (GALÉRIA)

Bravúros döntetlen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 2-2 (0-1)
OTP Bank Liga NB I., 30. forduló

Budapest, Groupama Aréna, 5043 néző.

Vezette: Iványi Zoltán, asszisztensek: Berettyán Péter és Lémon Oszkár, tartalék-játékvezető: Horváth Zoltán.

Gólszerzők: Gera (59. perc), Varga (63. perc) ill. Kanta (25. perc), Torghelle (77. perc).

Ferencvárosi TC: Dibusz – Leandro, Dilaver, Nalepa, Ramirez – Pintér – Nagy D., Gera, Hajnal, Radó – Böde. Kispad: Jova – Gyömbér, Busai, Lamah, Csukics, Trinks, Varga. Vezetőedző: Thomas Doll.

Csere: Radó helyett Lamah (46. perc), Nagy D. helyett Varga (46. perc), Pintér helyett Trinks (70. perc).

Sárga lap: Pintér (10. perc), Csukics (25. perc), Varga (63. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Hajdú – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Baki, Varga, Torghelle, Vukmir, Vogyicska. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Nikacs helyett Torghelle (73. perc), Hajdú helyett Deutsch (82. perc), Kanta helyett Baki (90. perc).

Sárga lap: Gera (30. perc), Vass (60. perc), Hegedüs (88. perc).

A hazaiaknál Thomas Doll nem számíthatott a sérült Batik és Nagy Ádám játékára, az MTK Budapest szakmai stábjának pedig a szintén maródi, Ramost, Strestiket, Hrepkát valamint Jakabot kellett nélkülöznie.

Bátran kezdtünk, az első támadást is mi vezettük, de Nikacs nem tudta befejezni az akciót. Öt perc után átvette ellenfelünk az irányítást, de a kapunkig csak egyszer jutott el, abban viszont veszély volt. Ezek után kiegyenlítetté vált a találkozó, öröm volt látni, hogy milyen bátran, és helyenként jól is futballozunk. Tizenöt perc elteltével Hegedüs ránk ijesztett, de Pintér lövéséből végül nem lett semmi. Birtokolta a labdát a Ferencváros, de igazi átütőerő nem volt a játékukban, sőt egy-két felfutásunkban még veszély is rejlett. Mindkét együttes előrejátékát több pontatlanság jellemezte, ezért igazi gólveszély nem alakulhatott ki egyik kapu előtt sem, de elérkezett a félidő közepe.

25. perc: Kanta József megszerzi karrierjének 97. gólját, amikor a Gera ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt – 20 méterről elvégzett – szabadrúgása utat talált Dibusz kapujába (0-1).

Jól, és főleg feltűnően magabiztosan futballoztunk a gólunk után is, eljutottunk ellenfelünk kapujáig és több esetben is lövéssel fejeztük be akcióinkat, szépen játszott az MTK Budapest, le a kalappal a fiúk előtt. Nem csoda, hogy megérdemelt, egygólos kék-fehér előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész kiegyenlített focival indult, nem érződött ellenfelünkön, hogy egygólos hátrányban vannak, nyomtak ugyan, de fölényük meddőnek bizonyult. Szilárdan állt védelmünk a talpán, néha pedig a szerencse is mellénk szegődött, de csak tizennégy percig voltunk Fortuna kegyeltjei.

59. perc: Thiam adta el a labdát, jobb oldalról belőtték azt a kapunk elé, Gera Zoltán pedig közelről a hálónkba gurított (1-1).

Ismerete a receptet a Ferencváros, mert gólra gólt lőtt.

63. perc: A csereként beálló Varga Roland lőtte ki a rövid sarkot (2-1).

Nem adta fel csapatunk, becsülettel küzdött és mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de ebben veszély is rejlett, mert hátul több esetben kinyíltunk, szerencsénkre nem élt a kínálkozó lehetőségekkel a Ferencváros. A 73. percben Teodoru Vaszilisz cserélt, Nikacsot Torghelle váltotta, és játékosunk meghálálta a bizalmat.

77. perc: Torghelle Sándor kapott tökéletes labdát a bal oldalról Vadnaitól, és az MTK Budapest 14-ese nem hibázott, fejjel Dibusz kapujába bólintott (2-2).

A gól után mindent megpróbált ugyan ellenfelünk, de hősiesen kivédekeztük a hátralévő perceket, így bravúros döntetlent ért el csapatunk az Örökrangadón.                       

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Thomas Doll, vezetőedző (Ferencvárosi TC): – Az első félidőben nem futballoztunk jól, nem tudtuk kellő nyomás alá helyezni ellenfelünket, talán a sűrű menetrend miatt is, fáradtak voltak játékosaink. Hiányoltam a középpályás játékunkból a gyorsaságot, nem tudtuk hamar feljátszani a labdát, és több esetben az akarással is gond volt. A második játékrészben már jobban ment, megfelelő sebességet vittünk ki a pályára, ez tetszett. 2-1-re vezettünk, de ismét beívelés utáni szituációnál könnyelműek voltunk, több párharcot is elvesztettünk és gólt kaptunk. Ez nem tetszett. Több odafigyeléssel kellett volna futballoznunk ahhoz, hogy győzzünk.

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Gratulálok ellenfelünknek a bajnoki címéhez! A Ferencváros otthonában nagyon megbecsülendő ez az egy pont. Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Nem akartunk védekezni, mert akkor megszórhattak volna minket, ezért bátor támadójátékot kértem és kaptam is az első félidőben. A második játékrészre kettőt is cserélt ellenfelünk, akkor már nehezebb volt, de hatalmas szívről és akaraterőről tettünk tanúbizonyságot, hogy felálltunk és egyenlítettünk. Sokat számíthat ez a pont a végelszámolásnál. Három találkozó még előttünk van, meglátjuk, mit hoz a jövő.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman