HÍREK

Bravúr: fordítottunk és győztünk Fehérváron!

2021-02-14

Bravúr: fordítottunk és győztünk Fehérváron!

Elhoztuk a három pontot a bajnokesélyes otthonából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 1-2 (1-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

Vezette: Antal Péter (Király, Tóth II., Bornemissza, Káprály, Csonka)

Gólszerző: Hangya (7.), illetve Miovski (52.), Varga (75., tizenegyesből)

Sárga lap: Alef (5.), illetve Kata (6.), Herrera (68.), Mezei (69.)

Piros lap: Alef (93.)

MOL Fehérvár FC: Kovács – Nego (Bamgboye, 61.), Musliu, Stopira, Fiola, Hangya – Alef, Houri (Bourard, 81.), Dárdai (Pinto, 61.) – Petrjak (Szabó, 81.), Zivzivadze (Nikolic, 61.)

Vezetőedző: Márton Gábor

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (King, 45.), Perkovic (Varju, 76.), Nagy, Herrera – Kata, Cseke (Palincsár, 45.), Mezei – Varga (Prosser, 85.), Miovski (Bíró, 88.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a MOL Fehérvár FC otthonába látogattunk. Remek iramban kezdődött a találkozó, öt perc után ígéretes helyről lőhettünk szabadrúgást, de Kovács kezében kötött ki a labda.

Két perccel később megszerezte a vezetést a hazai gárda: Dárdai ment el szépen a szélen, beadására Hangya érkezett a hosszún, és a rövid sarokba lőtt. (1-0)

A 13.percben a középpályán szereztünk labdát, majd Schön lógott meg a szélen, kísérletét Kovács hárította. Ezután nem sokkal Zivzivadze éles szögből találta el az oldalhálónkat.

A 36. percben Petrjak erősen lesgyanús helyzetben lépett ki, de Mijatovic jó ütemben mozdult ki a kapujából, majd Dárdai helyzeténél Nagy blokkolt remek ütemben. A félidő vége előtt Varga ment el a szélen, ígéretesen centerezett, ám felszabadított a hazai védelem. Ezután rögtön Mezei lőhetett éles szögből szabadot, kiválóan tekert a rövidre, Kovács bravúrral védett.

Félidőben kettőt is cseréltünk, Palincsár és King érkezett Alho és Cseke helyett. A 48. percben egyenlíthettünk volna: Schön szépen ment el a bal szélen, beadására Varga érkezett, de ziccerét hárította a hazai hálóőr.

Az 52. percben – a második játékrész alapján nem érdemtelenül – egyenlítettünk. 20 méterről, kitűnő helyről jöhettünk szabadrúgással: Varga kapufára tekert, de a kipattanót Miovski fejelte be a kapuba. (1-1)

Az 57. percben Zivzivadze kiszorított helyről lőtt, Mijatovicnak ez nem okozott gondot. Egy perccel később kapusunk Petrjak ziccerét védte lábbal.

A 73. percben Mezei passzolt Schönhöz, aki szép szólóba kezdett, hátulról összeakasztották a lábát, picit meg is lökték a tizenhatoson belül, tizenegyest rúghattunk. Varga állt oda a labda mögé, és higgadtan értékesítette a büntetőt. (1-2)

A hajrában igyekezett támadni az egyenlítésért a Fehérvár, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, így bravúros győzelmet arattunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman