HÍREK

Bobál Dávid túl a műtéten

2023-10-25

Bobál Dávid túl a műtéten

A Puskás Akadémia FC ellen súlyos sérülést szenvedő védőnk állapotáról Dr. Dreissiger Imre csapatorvos adott tájékoztatást.

Mint arról már vasárnap beszámoltunk, súlyos sérülés miatt kellett lecserélni Bobál Dávidot, akit kedden meg is műtöttek. Felépülése optimális esetben is legalább fél évet vehet igénybe. Állapotáról Dr. Dreissiger Imre csapatorvos tájékoztatott.

- Dávid a mérkőzés elején, az első gól tájékán meghúzódott, de a bokájában nem érzett olyan fájdalmat, hogy ne tudja folytatni a játékot. Majd nem sokkal később úgy érezte, hogy a sarkára kapott egy rúgást, ennek következtében a földön is maradt, próbáltak azonnal nyújtással segíteni rajta az ott lévő játékosok. Amikor mi a pályán megvizsgáltuk, sajnos már elsőre, kívülről is látszódott, hogy az Achilles-ínánál van egy folytonosság megszakítás. Nem is bírt már ráállni, így hordágyon vitték le a pályáról. Gyorsan ultrahang készült, amely egyértelműen mutatta a teljes szakadást az ín alsó részén. Ami némileg jó hír, hogy törés nem volt a sarokcsontnál, pedig ez a két sérülés gyakran együtt jár. Sikerült gyorsan felvenni a kapcsolatot Dr. Berkes István professzorral, aki azóta már meg is műtötte a játékost. A beavatkozás rendben lezajlott, Dávid gipsz sín rögzítést kapott, amelynél mindig állítják majd a lábának ideális fokot a megfelelő feszüléshez. Nagyjából hat hét után válhat meg a rögzítéstől, azt követően következik a gyógytorna. Hosszú felépülési időszak elé néz a játékos, ideális esetben minimum fél évre szüksége lesz a visszatéréshez, de ennél a sérülésnél a labdarúgók esetében sajnos gyakori, hogy ennél is tovább tart a teljes felépülés. 

Dávidnak ezúton kívánunk sok erőt a mielőbbi visszatéréshez!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman