HÍREK

Amerikából jöttem

2014-12-04

Amerikából jöttem

Klubigazgatónk, Domonyai László az elmúlt héten az Egyesül Államokban járt, és New Yorkban vett részt, fiatal amerikai tehetségeket felvonultató utánpótlás-kiválasztón, ahol összesen két európai klub képviseltette magát, az egyik a Juventus, a másik az MTK Budapest volt. Az utazás céljáról, és tapasztalatairól kérdeztük a szakembert

– Hogyan került képbe az MTK, illetve miért fontos klubunknak az amerikai játékos piac?

– Modern, haladó gondolkodású klubvezetésnek minden változásra nyitottnak kell lennie. Egyre egyértelműbb, hogy az európai futball feljövőben van az Egyesült Államokban. Ezt nemcsak az Európában egyre nagyobb számban játszó amerikai játékosok miatt mondom, hanem azért is, mert gazdaságilag is egyre erősebbek a kinti klubok, és nem csupán az MLS-re gondolok. Rengeteg a tehetséges fiatal odakint, erre elég bizonyíték, hogy az U18-as válogatottunk nyáron 3-1-re kapott ki az USA korosztályos együttesétől. Az elmúlt hetekben egyébként járt nálunk egy amerikai próbajátékos az agárdi akadémián, és nagyon jó benyomást tett ránk, visszavárjuk. Szóval szerintünk figyelemre érdemes az amerikai piac.

– Mi volt az apropója ennek az útnak?

– Nagy kiválasztó tornát rendeztek New York körzetében, ahová a szervezők két európai klubot hívtak meg. Az egyik az olasz Juventus, a másik az MTK Budapest volt. Mi a CMG menedzseriroda révén kerültünk képbe. Annak idején a Liverpoollal kötött együttműködés kapcsán is a CMG volt a kapocs, és most az ő javaslatukra választották be az MTK-t a szervezők a torna meghívottjai közé.

– Mit tapasztalt?

– Szervezettséget, profizmust, kiváló körülményeket, és azt, hogy számos olyan kedvező feltételekkel igazolható fiatal tehetség van, akik Európában is megállhatják a helyüket a jövőben.

– Mit profitálhat az MTK Budapest ebből az útból?

– Remélem, hogy sokat. Mindenekelőtt remek kapcsolatokra tettünk szert, például a Juventus-szal reményeink szerint hamarosan utánpótlás-vonalon intenzíven elkezdhetünk együttműködni. Konkrét eredmény pedig az, hogy három játékost kiválasztott az MTK, és számukra próbajátékot kínálunk az elkövetkező hónapokban. Egyébként úttörő szerepünk lehet ebben a folyamatban, mivel úgy tudom a kinti szervezőktől, és a CMG képviselői is erről tájékoztattak, hogy a jövőben más magyar klubok számára is megadatik majd ez a lehetőség. Örülök, hogy az MTK Budapest ezen a téren is az első lehetett.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman