HÍREK

A Paks legyőzésével feljöttünk a dobogóra

2020-12-19

A Paks legyőzésével feljöttünk a dobogóra

Legyőztük a Paksot az év utolsó meccsén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Paksi FC 3-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Farkas Ádám (Csatári, Szert, Vígh-Tarsonyi, Andó-Szabó, Takács)

Gólszerző: Dimitrov (74.), Prosser (80.), Schön (90.), illetve Nagy (90+2.)

Sárga lap: Miovski (36.), Cseke (87.) illetve (Osváth 50.), Ádám (81.)

Piros lap: Hegedüs (42.)

MTK Budapest: Mijatovic – Kata, Tiago, Herrera – Gera, Cseke, Biben, Dimitrov (Mezei, 83.), Schön (Barna, 90.) – Prosser, Miovski (Clinton, 89.)

Megbízott vezetőedző: Farkas Attila

Paksi FC: Hegedüs – Szabó, Gévay (Nagy, 75.), Szélpál (Vas, 61.) – Kulcsár (Osváth, 45.), Bognár, Balogh, Bertus – Haraszti (Holczer, 49.), Ádám, Szakály (Sajbán, 45.)

Vezetőedző: Bognár György

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Paksi FC-t fogadtuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A szakmai stáb nagyrésze nem ülhetett ott a kispadon betegség miatt, illetve 14 játékosunk nem volt bevethető betegség vagy sérülés miatt.

Először a 8. percben alakult ki helyzetecske: ekkor Dimitrov gyönyörűen hozta át a középpályán a labdát, Prosser felé tartó kiugratása leheletnyivel sikerült csak hosszúra. A 15. percben ismét Dimitrov ugratta ki Prossert, aki szépen lépett be a védője elé, aki picit kibillentette őt egyensúlyából, így nem érte el a labdát. Két perccel később Prosser szöglete után Ferreira lőtt közelről kicsivel fölé.

A 23. percben ismét megszerezhettük volna a vezetést: Biben beadását Miovski fejelte Prosser elé, aki 8 méterről lőtt fölé. Négy perccel később szabadrúgásból próbálkozott Prosser, de éles szögből nem találta el a kaput.

A 38. percben a Paks is veszélyeztetett, ám Bognár lövése mellé ment. Nem sokkal ezután Dimitrov gyönyörűen ugratta ki Miovskit, aki fejjel megtolta a labdát Hegedűs mellett, ám a kapus elgázolta. Hegedűsnek piros lap volt a jutalma, és 20 méterről rúghattunk szabadot. Dimitrov állt a labda mögé, de a sorfal blokkolt, így nem született gól az első játékrészben.

A második félidőre visszaállt a tíz emberrel játszó Paks, a 60. percig nem igazán jutottunk el nagy helyzetig, hiába vertünk sátrat az ellenfél tizenhatosa előtt. A 70. percben Herrera lőhetett szabadot ígéretes helyről, Holczer szögletre védett. A sarokrúgás után Prosser gyötörte be a labdát középre, se senki sem érkezett. Egy perccel később Herrera beadására Dimitrov érkezett, de jobbal mellé lőtt.

Ezt követően Prosser adott be a bal oldalról, Biben fejesét védte Holczer, majd Miovski lövését szedte le. A nyomás a 74. percben érett góllá: Schön remekül adott be balról, Dimitrov pedig kapásból a rövidbe lőtt. (1-0)

A 78. percben eldönthettük volna a meccset: szép kontra után Prosser passzolt Bibenhez, ám utóbbi rosszul találta el a labdát nyolc méterről. A 80. percben aztán megszületett az újabb gól: Dimitrov hozta át a labdát a középpályán, remek ütemben ugratta ki Prossert, aki ziccerben nem hibázott. (2-0)

A 85. percben válaszolhatott volna a Paks, de Balogh lövése kijött a kapufáról. A hajrában újabb szép kontrát vezettünk, melynek végén Schön lőtt Holczer kapujába. (3-0)

Ugyan a Paks Nagy révén szépíteni tudott, így is magabiztosan vertük meg a mumusnak számító Paksot és jöttünk fel ezzel a harmadik helyre a tabellán. (3-1)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman