HÍREK

A bajnokságért küzdene az ex-MTK-sok álomcsapata (LAPSZEMLE)

2015-09-03

A bajnokságért küzdene az ex-MTK-sok álomcsapata (LAPSZEMLE)

Pintér Ádám hazatérésével újabb, a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, ex-MTK játékos tért vissza az NB I-be. Rajta kívül több olyan, egykor a kék-fehéreknél bemutatkozó labdarúgó is akad, aki valamelyik hazai riválishoz szerződött. Ezekből a játékosokból ma már egy egész ütős kezdőcsapat lenne összeállítható. A csakfoci.hu elemzése.

A volt akadémisták álomcsapata, melyben a jelenleg is kék-fehérben futballozó játékosok nem szerepelnek: Jova (FTC) - Fodor (Puskás), Pintér Á. (FTC), Kálnoki Kis (Újpest), Hangya (Vasas) - Pátkai (Videoton), Zsidai (Debrecen) - Varga R. (FTC), Nikházi (DVTK), Gosztonyi (Haladás) - Lencse (Puskás Akadémia)

Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója így vélekedik a helyzetről:

– Szerintem az aranyéremért csatázna, a mostani Ferencvárosnak is méltó ellenfele lenne ez a csapat. Sokszor pont a tőlünk távozó játékosok törnek borsot az orrunk alá, így akár szomorkodhatnánk is emiatt, de amikor azt látjuk, hogy nálunk nevelkedett játékosok játszanak ellenünk, akkor inkább büszkék vagyunk. Mindez ugyanis azt jelenti, hogy a Sándor Károly Akadémia nem csak az MTK-nak, hanem az egész magyar futballnak nevelt és nevel játékosokat. Számon is tartjuk azokat a labdarúgókat, akik eljutnak tőlünk az élvonalig. Összesen több mint 60 olyan játékos van, aki hozzánk köthető, és az elmúlt három év során játszott NB I-es klubban. Közülük mintegy negyvenen jelenleg más csapatokat erősítenek, jó páran kulcsemberek közülük.

További részleteket és érdkességeket, IDE kattintva tudhat meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman