HÍREK

3-2-re nyert a Vasas (GALÉRIA)

2016-10-15

3-2-re nyert a Vasas (GALÉRIA)

Elvéreztünk a listavezető otthonában

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vasas FC – MTK Budapest 3-2 (3-2)

Gólszerzők: Ádám (18.), Saglik (23., 32.), illetve Vadnai 4., Torghelle (21.)
Kiállítva: Berecz (80.)

Illovszky Rudolf Stadion, 3750 néző

Vezette: Vad II István (Erős, Theodorosz, Huszár)

Vasas FC: Nagy – Murka (Kleisz, 85.), Burmeister, Debreceni, Ristevski, Hangya – Vida, Berecz – Remili, Ádám (Kulcsár, 62.), Saglik (Pavlov, 77.)

Vezetőedző: Michael Oenning

MTK Budapest: Petkovics – Poór, Vukmir, Grgics (Ramos, 65.), Vadnai – Vass (Varga 76.), Kanta, Vogyicska – Korozmán, Gera (Okuka, 45.), Torghelle

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Kék-fehér szempontból remekül kezdődött a mérkőzés, hiszen már a 4. percben sikerült megszerezni a vezetést, az első valamirevaló MTK Budapest támadásból. Korozmán húzott el a balszélen, majd tette középre a labdát, Vadnai pedig a bal alsóba passzolt.

A hazai szurkolók először a 10. percben emelhették fel a hangjukat, amikor Petkovicsnak kellett kiütnie egy távoli bombát. A Vasas tovább támadott, a 17. percben pedig Vad II úgy ítélte meg, hogy Grgics buktatta Bereczet a tizenhatoson belül. A büntetőt Ádám értékesítette magabiztosan, Petkovicsnak esélye sem volt.

Három perccel később Vukmir hozta ki a labdát hátulról, majd indította tökéletesen Vadnait, aki betört a tizenhatoson belülre, majd remek labdát adott Torghellének, aki ballal kapásból a hálóba lőtt. Sajnos most sem tartott sokáig az öröm, hiszen a 23. percben Hangya beadását Ádám fejelte középre, Saglik pedig pár méterről nem hibázott.

A góleső a 32. percben tovább folytatódott, amikor ismét Hangya adott be balról, Saglik pedig remekül érkezett középen és bólintott a hosszú sarokba. A félidő végéig újabb gól nem esett, így az idei szezon egyik legjobb játékrésze után 3-2-es hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A második félidő első valamirevaló helyzete a kék-fehérek előtt adódott az 52. percben. Vogyicska hozhatta a labdát a hátráló Vasas védelem ellen, majd 16 méterről próbálkozott, de Nagy a helyén volt. Az 56. percben Vogyicska ismét főszereplő volt, de ezúttal leadta a labdát a tizenhatoson belülre Torghellének, aki lőtt, de Nagy ismét hárított.

A 68. percben Remili tört be a tizenhatoson belülre Poór mellett, de lövés centikkel elment a kapu mellett. Nem sokkal később Ramos próbálkozott a másik oldalon, de kísérletét Nagy könnyen védte.

A hajrára a Vasas kontrára rendezkedett be, az MTK pedig két csatárral próbált rohamozni. A 80. percben a csereként beállt Varga passzolt középre, Torghelle átlépte a labdát, ami így Vogyicskához gurult, de lövése középre érkezett. Öt perccel később Vukmirnak gurított le Kanta egy szögletet, de Nagy újra védett.

Az utolsó pár percben sorra dolgozták ki a helyzeteket a kék-fehérek, de gólt már nem sikerült szerezni, így végül a vendéglátók nyertek 3-2-re. 

Michael Oenning: – A Örülök annak, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Nagyon jó volt az első félidő  a támadások szempontjából, a játékosok hajtottak, küzdöttek, és ez meghozta az eredményt. Esetenként túlpörögtünk, és nem a legjobb megoldást alkalmaztuk, de látni lehetett a hitet a játékosokban, kétszer is felálltunk, és nyerni tudtunk. A csapaton belül jó az összhang, küzdenek egymásért a fiúk. Voltak hibák a kapott góloknál, de jól tartottuk magunkat.

Teodoru Vaszilisz:  Aki kilátogatott a Fáy utcába, az jó mérkőzést látott. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, lendületensen játszottunk. A beadásokra nem figyeltünk eléggé, nem koncentráltunk rendesen, ez megbosszulta magát, és ez elkísért minket a mérkőzés végéig. Nem volt ma benne a meccsben a döntetlen, de a futball ilyen. Féltettek minket a csütörtöki avatótól a fáradtság miatt, de azt gondolom, a játékosok jó állapotban voltak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, amiket ki is hagytak. Egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman