HÍREK

10/10!

2017-12-03

10/10!

Behúztuk az utolsó hazai bajnokit is idén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 888 néző

Vezette: Molnár Attila (Kormányos II., Kis)

Gólszerző: Torghelle (39.), Lencse (43., 58. tizenegyesből), illetve Bokros (93.)

Sárga lap: Gera (50.), Baki (79.), illetve Mészáros (23.) Tar (49.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Jakab, 82.), Vass Ádám, Schäfer (Szerencsi, 74.), Gera (Korozmán, 78.) – Lencse, Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Aqvital FC Csákvár: Markek – Rétyi, Csonka (Bokros, 24.), Tar, Baranyai – Sándor, Mészáros (Kiprich, 53.), Molnár (Máté, 63.), Polonkai, Nagy – Oldal

Vezetőedző: Szijjártó István

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a 18. helyezett Csákvárt fogadtuk. A mérkőzés előtt Jakobsen Józsefet köszöntötte a klub, aki visszavonult az MTK Hungária FC klubigazgatói posztjáról.

A találkozó döcögősen indult, kevés helyzetet tudtunk kialakítani a szervezett vendégvédelem ellen. Katona járt legközelebb a gólhoz a játékrész első felében, de Markek remekül védte közeli, ballábas kísérletét.

A 21. percben ijesztő jelenetet láthattunk mindkét szurkolótábor szempontjából: Schäfer fejelt össze Csonkával, utóbbit le is kellett cserélni, bár jó hír, hogy a saját lábán hagyta el a pályát.

Lencse a 25., majd a 32. percben is betalálhatott volna, de előbb a kapu fölé, utóbb pedig a kapusba lőtt. A 39. percben azonban már nem volt menekvés a vendégek számára: Deutsch kiváló beadására Torghelle érkezett, és szépen passzolt a kapuba.

Mindössze öt perccel ezután Lencse játszott össze Gerával, majd gyönyörűen tekert éles szögből a hosszú sarokba, így megnyugtató előnyből várhattuk a második félidőt.

A szünet után sem lassítottunk: az 57. percben Gera passzolt Torghelléhez, akinek a lövését védte a kapus, de a kipattanót Schäfer kaparintotta meg, őt pedig a hazai védelem csak szabálytalanul tudta megállítani, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Lencse állt oda, és magabiztosan lőtt a kapuba.

A gól után nem sokkal Torghelle, majd a csereként beálló Korozmán is veszélyeztetett, de egyikőjük sem tudta növelni az előnyünket.

A hosszabbításra némileg lankadt a figyelmünk, és a 93. percben Bokros ki is használta ezt, amikor a kapufáról kipattanó labdát a hosszúba csavarta.

A bekapott gól aligha lombozta le a szurkolóinkat, hiszen Molnár utána rögtön lefújta a mérkőzést, így tökéletes hazai mérleggel zártuk az őszi szezont.

A találkozót követően, a házi góllövőlistán Lencse László és Torghelle Sándor 10-10 találattal. áll.

Feczkó Tamás: – Nagyon tetszett az első 70. percben mutatott játékunk. Tartoztunk azoknak a szurkolóknak, akik egész évben itt voltak velünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen teljesítményt nyújtottak játékosaink a szervezett Csákvár ellen. Vannak hiányérzeteim, hiszen sok helyzetet kihagytunk, és gólt is kaptunk, de összességében elégedett vagyok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman