HÍREK

„Tudunk egymásért küzdeni” - interjú Vass Ádámmal

2018-08-10

„Tudunk egymásért küzdeni” - interjú Vass Ádámmal

A már 100 NB I-es mérkőzésen pályára lépett Vass Ádám az MTK-t körülvevő egyedülálló környezetről, legemlékezetesebb találkozóiról és céljairól is beszélt.

Mint arról beszámoltunk, századik NB I-es bajnokiját játszotta szombaton, Felcsúton Vass Ádám, akit a csapat győzelemmel köszöntött e jeles alkalomból.

Vass 2014 januárjában tért haza Magyarországra, akkor igazolt klubunkhoz, amelyben bajnoki bronzérmet is szerzett. Az idei szezonban eddig mindhárom mérkőzésen pályára lépett az OTP Bank Ligában. A jubileum kapcsán készítettünk interjút eddigi karrierjéről.

A 100 NB I-es meccs közül melyik számodra a legemlékezetesebb?
- Rögtön a második, amikor a Fradit megvertük 3-2-re, még a régi stadionban. Pölöskei Zsolt lőtt egy hatalmas gólt azon a meccsen. Az egész találkozó egy olyan emlék, ami nagyon megmaradt bennem. Az FTC ellen játszani mindig is különleges volt nekem, hiszen ott nevelkedtem.

Hosszú légióskodás után 2014-ben igazoltál hozzánk. Hogy emlékszel vissza erre?
- Úgy, hogy abszolút nem csalódásként éltem meg. Közel 10 évet töltöttem külföldön, az utolsó pár hónapot Belgiumban. Az rövid életű volt, kevés meccsel. Tudat alatt akkor én már szerintem hazavágytam. Picit belefáradtam a légióskodásba, ez is abba az irányba vitt, hogy hazajöjjek. Nagyon örültem akkor az MTK Budapest megkeresésének.

Azóta eltelt négy és fél év. Otthonra találtál nálunk?
- Nem titkoltam akkoriban, hogyha lehet, akkor nevelőegyesületemben, a Ferencvárosban szeretném folytatni. Egy hónapot ott töltöttem, de különböző okok miatt ez nem jött létre, amit egyébként utólag egyáltalán nem bánok. Sose úgy tekintettem az MTK-ra, mint egy másodlagos lehetőségre. Pedig az se titok, hogy mielőtt fiatalon a Fradiba mentem, nem sokkal korábban az MTK el szeretett volna vinni Agárdra, de akkor nemet mondtam. Nagyon örülök, hogy az akkori döntésem ellenére mégis kikötöttem valahogy ennél a klubnál. Számomra ugyanis legalább olyan fontos a jó közösség, mint az eredményesség. Ahogy a megérkezésemkor fogadtak a többiek, az nagyon pozitív élmény volt. Előtte is hallottam róla, hogy itt az MTK-nál mindig is barátias, családias volt a hangulat, és ezt utána át is élhettem. Érdekesség, hogy például Patrick Ikenne-King ugyanezt mesélte most. Mielőtt döntenie kellett a jövőjéről tavasszal, érdeklődött a klubunk iránt, neki is azt mondták, milyen jó a társaság van itt, és most azt mondja, ez valóban így van. Nekem ez minden szezonomra igaz volt, egy nagyon jó közösséggel volt dolgom, nem tartom lehetetlennek, hogy itt is fejezzem be, ha lesz rá lehetőségem. Külföldre már nem szívesen igazolnék.

[image]

Itthon 100 NB I-es meccsed volt, viszont külföldön azért előtte sok-sok bajnokin léphettél pályára, többek között a Serie A-ban illetve B-ben. Meccselhettél például Gennaro Gattuso ellen, ami a Téged ismerők szerint nagyon sokat jelentett számodra.
- A pályán betöltött posztom miatt számomra ő mindig is nagy kedvenc volt, bár az igazi példaképem a Juvés Tacchinardi volt. Voltam olyan szerencsés, hogy játszhattam is vele egy csapatban. De Gattusóval is történt egy kifejezetten nagy élményem. Amikor Milánóban játszottunk ellenük, kikaptunk 3-0-ra, és a második félidőben lecseréltek. Sétáltam le a pályáról, ő odalépett mellém és gratulált, azt mondta: "bravó, Vassz". Lehet, csak azért tudta a nevemet, mert ránézett a mezemre, de ez olyan gesztus volt, amit ott fel se tudtam fogni, csak amikor leültem a padra. A pályán egyébként addig keveset találkoztunk, főleg Ibrahimovic hátát próbáltam „megfogni”, kevés sikerrel.

Térjünk vissza a jelenre. Jól kezdtünk, hiszen kétszer idegenben győztünk, és ha most otthon legyőzzük a DVTK-t, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy a rajt jól sikerült.
- Valóban, ha megvan ez a meccs, akkor ebben a szezonban bármi lehet, és ezt pozitív éllel mondom. Ismert, hogy tavaly az NB II-ben szerepeltünk, és a két osztály között azért jelentős a különbség. Egy éve az egész szezonnak az egyetlen lehetséges módon álltunk neki: mind a játékosok, mind a vezetés jó felfogásban kezdett egy új csapat építésébe, aminek az alapja a jó közösség volt. Végig tudta mindenki, hogy az MTK-nak nem az NB II-ben van a helye, és kifejezetten cél volt az is, hogy bajnokként térjünk vissza. Ami a tavalyi évben is az erősségünk volt, hogy tudtunk egymásért küzdeni, odafigyeltünk a másikra, kisegítettük egymást, azt szerintem át tudjuk menteni az idei idényre is. Márpedig ha ez rendben lesz, akkor álmodozhatunk, hiszen játéktudásban szinte bárkivel felvesszük a versenyt az élvonalban is, sőt, azt mondanám, hogy az élbolyba tartozunk a keretünk alapján. Első körben azt szeretném, hogy egy stabil csapat legyünk az NB I-ben, ne kelljen hátrafelé nézegetnünk, aztán nem érném be csak ennyivel, bízom egy nagy meglepetésben is. Amikor pár éve idekerültem, épp nem volt könnyű helyzetben az MTK, hiszen a tabella alsó felében foglaltunk helyet. Mégis sikeres évek következtek utána, indulhattunk például az Európa Ligában is, nekem ez azt mutatja, hogyha minden rendben van körülöttünk, akkor ennek a társaságnak idővel merészebb álmai is lehetnek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman