HÍREK

„Nem egy meccsen dőlnek el a nagy dolgok”

2017-02-25

„Nem egy meccsen dőlnek el a nagy dolgok”

Vereséggel és tíz emberrel fejezte be első tavaszi mérkőzését az MTK Budapest. A Honvéd elleni mérkőzés után és a DVTK meccs előtt, Domonyai László, klubigazgatóval beszélgettünk.

– Nem szereztünk pontot az első tavaszi OTP Bank Liga mérkőzésünkön, ráadásul kiállították Torghelle Sándort. A felkészülés jól sikerült, támadó szellemű labdarúgókat igazoltunk, ám a győzelem elmaradt. Mi lehet ennek az oka?

– Azt, hogy a felkészülés sikeres, vagy sem, az eredmények döntik el, és nem egy találkozó után, hanem a szezon végén. Ennek értelmében a Budapest Honvéd elleni meccsünk nem minősíti a téli felkészülést. Az első tavaszi mérkőzés, a 11-es után már nekünk állt, és ha Sanyit nem állítják ki, akkor nyerünk. Nekünk minden pillanatban reálisan kell látnunk a dolgainkat. Egy vereség, vagy egy győzelem nem dönt kiesésről, vagy bajnoki címről a bajnokság ezen szakaszában, de tisztában vagyok vele, hogy a sorozatos siker, vagy kudarc meghatározza a csapat helyezését a végelszámolásnál. A lényeg, hogy higgadtak maradjunk, ennek megfelelően a héten a csapat óriási odaadással készült, a srácok pontosan tudják a feladatukat, mindenki tisztában van a téttel is. Nem görcsösen akarunk játszani, hanem focizni szeretnénk. Ha az MTK stílusában tudunk játszani, akkor nyerhetünk a DVTK ellen.

– Ősszel a helyzetkihasználással volt gond. Látsz-e javulást ezen a téren?

– Túl sok helyzetünk nem volt a Honvéd ellen. Ősszel játszottunk olyan meccseket, amikor ordító lehetőségeket puskáztunk el. Ebben az értelemben múlt szombaton látottak alapján inkább a hátsó alakzat stabilitását emelném ki. Az erőnk abban volt, hogy többet tudtuk járatni a labdát, mint a szezon első felében. Mi akkor leszünk sikeresek, ha labdabirtokló csapat leszünk, türelmesen tudunk játszani, sokat passzolunk és abból tudjuk megbontani az ellenfél védekezését. Szükség van persze az egyéni villanásokra is. Fogunk gólt rúgni, méghozzá reményeim szerint a Diósgyőrnek is, talán nem is egyet.

– A DVTK legutóbb 2015. május 31-én tudott nyerni ellenünk. Ez számít valamit?

– Ezek a tendenciák segíthetik azt a csapatot, amelyik a párharcban jobban áll, de erre építeni, vagy ezzel foglalkozni nem kell. Két iskola csatája lesz a szombati. A Diósgyőr fizikálisan erős, magas játékosokból álló együttes, így a fejjátékuk veszélyes. Magas hőfokon égve fociznak. A mi játékunk a labdatartásra, a passzokra, a technikás futballra épül. Ez klasszikus különbség, így azoknak, akik kilátogatnak a Mezőkövesd Zsóry Stadionba igazán szórakoztató lehet a mérkőzés. Mindkét csapat győzni akar, de a labdarúgásban fontos a taktika is, és abból bőven kaphatnak az érdeklődők.

– Ki fogja helyettesíteni Torghellét?

Juri Kolomoec lehet a nyerő ember, aki a Honvéd ellen inkább szélsőként szállt be a meccsbe. Klasszikus centerként meg fogja állni a helyét, remek labdarúgó, és ezt edzésen már a stábnak, csapattársaknak meg is mutatta. Remélem, hogy kellemes meglepetést fog okozni azoknak, akik még nem látták.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman