HÍREK

Zsinórban harmadszor nyertünk

2020-11-21

Zsinórban harmadszor nyertünk

Ikenne-King góljával értékes három pontot szereztünk Mezőkövesden.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 0-1 (0-1)

Mezőkövesd Városi Stadion

Vezette: Erdős József (Horváth, Szalai, Farkas, Takács, Hanyecz)

Gólszerző: Ikenne-King (20.)

Sárga lap: Vutov (33.), illetve Herrera (23.), Ferreira (81.), Mijatovic (82.), Lencse (90+3)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Pillár, Szeles, Vadnai – Cseri (Barczi, 81.), Karnitskiy (Martic, 63.), Berecz, Besirovic (Jurina, 63.) – Nagy Dániel, Vutov

Vezetőedző: Pintér Attila

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King, Nagy Zsombor, Ferreira, Herrera – Cseke, Palincsár (Biben, 89.), Mezei, Dimitrov (Kata, 68.) – Prosser (Lencse, 84.), Miovski

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC otthonába látogattunk. Az előző kör után Pintér Attila váltotta Kuttor Attilát a borsodiak kispadján, így nem volt egyszerű felkészülnünk a kék-sárgák játékából. A mieinknél Ramos, Katona, Baki, Pintér, Schön, Balázs, Gera, Bíró, Barna és Varju nem volt bevethető sérülés, betegség vagy eltiltás miatt.

Az első kapuralövés Berecz nevéhez fűződött, aki 20 méterről próbálta bevenni Mijatovic kapuját, ám nem járt sikerrel. Nem igazán találtunk fogást a meccs elején a Mezőkövesden, de így is megszereztük a vezetést: Ikenne-King lépett meg a jobb oldalon, majd éles szögből beadás helyett a kapura lőtt, Szappanost ez meglepte, így a kapuban kötött ki a labda. (0-1)

A gól nem sokat változtatott a játék képén: mindkét csapat szervezetten védekezett, így nehéz dolga volt a támadóknak, nagyon kevés lehetőség alakult ki az első játékrészben, melynek végén egygólos előnnyel mehettünk az öltözőbe.

A térfélcsere után jobban ki kellett nyílnia a hazai gárdának, aminek köszönhetően több területünk maradt támadni. A félidő elején Prosser kétszer is elment a bal oldalon, de először blokkolták a lövését, másodszor pedig beadását követően Dimitrov lőtt mellé. Két perccel később ígéretes kontrát vezettünk, Mezei passza ziccerhez vezethetett volna, ám a védők az utolsó pillanatban megszerezték a labdát.

A 75. percben eljutott a Mezőkövesd a kapunkig, némi szerencsével Pillár elé pattant a játékszer, Palincsár becsúszva mentett. Négy perccel később szépen hoztuk ki a labdát, Palincsár beadásába azonban beleléptek a védők, ezután Mezei lövése pedig elkerülte a hazai kaput. A 82. percben Nagy Dániel fejelhetett közelről, ám kísérlete jócskán elrepült a felsőléc fölött.

A mérkőzés végig nagy küzdelmet hozott, melyben csapatunk remekül helyt állt, ami fontos és értékes három pontot eredményezett.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman