HÍREK

Visszavágtunk a Zalaegerszegnek

2023-11-10

Visszavágtunk a Zalaegerszegnek

Hazai pályán 2-0-s győzelmet arattunk a ZTE ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–ZTE FC 2-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1923 néző

Vezette: Káprály Mihály (Csonka, Becséri, Horváth, Urbán, Király, Derdák)

Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Sárga lap: Kovács Mátyás (17.), illetve Huszti (44.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Kosznovszky, 62.), Thiam, Végh, Kovács Mátyás (Spalek, 62.), Antonov (Vadnai, 90+2) – Molnár (Ennin, 74.), Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

ZTE FC: Dombó – Safronov, Evangekou, Csóka – Huszti, Bedi (Todorovszki, 80.), Sankovic, Croizet, Sajbán (Spoljaric, 65.) – Mim (Meshack, 46.), Mance

Vezetőedző: Boér Gábor

Együttesünk az OTP Bank Liga 13. fordulójában a 10. helyen álló ZTE FC gárdáját fogadta. Az odavágón Zalaegerszegen 2-1-es vereséget szenvedtünk, így mindenképp szerettünk volna visszavágni. A találkozó előtt előbb Varju Benedeket köszöntöttük, aki nemrég lépett pályára 100. alkalommal az MTK Budapestben, majd Hárspataki Gábort díjaztuk, aki a közelmúltban ezüstérmet szerzett a karate világbajnokságon.

Nehezítette a csapatok dolgát, hogy a meccs előtt és a meccs alatt is szakadt az eső. Az első helyzetet a 7. percben láthattuk, ekkor Mance távoli lövését ütötte szögletre Demjén. A 20. perc végén Antonov két gyönyörű csellel ment el a bal oldalon, az alapvonalról, a tizenhatoson belülről adott be, a hosszún Varju érkezett, remek lövése a felsőlécről sajnos kifele jött.

A 27. percben Bognár adott be a jobb oldalról, Kovács Mátyás érkezett, de fölé ment a fejese. Két perccel ezután Mance beadására Huszti robbant be, de jócskán mellé lőtt. A 39. percben kisszögletet végeztünk el, majd Bognár adott be, de Végh lövése elkerülte a kaput. Egy perccel később Kovács Mátyás passza után Thiam lőtt éles szögből, 20 méterről, ám fölé ment a labda.

A 43. percben a ZTE szabadrúgását követően Evangelou tűnt fel a kapunk előtt, közeli lövését sikerült blokkolni, így nem született gól az első félidőben.

A második játékrész elején igazán nagy helyzetig nem jutottak el a csapatok, egészen a 60. percig. Ekkor Antonov szögletére Kocsis érkezett remek ütemben, és ragyogóan csúsztatott a hosszúba (1-0).  

A gól után inkább a Zalaegerszeg akarata érvényesült, bár igazán nagy lehetőségiet nem lehetett feljegyezni. A 73. percben Huszti beadására Mance érkezett, és ugyan a kapuba bólintott, a fejese után kézzel ért a labdába, így érvénytelenítették a találatot.

A 78. percben az ellenfél térfelén új igazolásunk, Ennin szerzett labdát, majd Thiam ugratta ki Bognárt, akinek a ziccerét védte Dombó, de a labda visszapattant Bognár elé, aki Thiamhoz tette a játékszert, ő pedig nem hibázott (2-0).

A 87. percben Todorovszki kanyarított középre a bal oldalról, Mance fejese nem okozott gondot Demjénnek. A 90. percben jobb oldali szöglet után Safronov fejelt, Demjén bravúrral védte a lövést, és ki sem jött róla a labda. A hétperces hosszabbításban sem tudott betalálni a ZTE, így 2-0-s győzelmet arattunk, ezzel az ötödik helyre jöttünk fel a tabellán, igaz, a forduló többi mérkőzése még hátra van. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman