HÍREK

Videoton FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2015-11-27

Videoton FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

Az Örökrangadón aratott siker után, újabb értékes skalp begyűjtésére készülnek labdarúgóink!

A 17. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, mely közelít már megszokott, téli szünetéhez. Előtte azonban még csupa kiemelt fontosságú mérkőzés vár az MTK Budapestre. Ilyen lesz a hétvégi is, Székesfehérvárra látogatnak a kék-fehérek, ahol a regnáló bajnok Videoton vendégei lesznek. Nézzük, mit várhatunk?!

Idén billent el az MTK Budapest-Videoton örökmérleg a fővárosi oldalra! 36 kék-fehér siker mellett 20 alkalommal osztoztak meg a pontokon a felek, 35-ször pedig a fehérváriak örülhettek. Augusztusban, a Fáy utcában már megmérkőztek egymással a felek, ebben a szezonban, azzal a soványka egygólos győzelemmel sikerült tehát öregbíteni ezt a szembenállást.

A Ferencváros legyőzése még alighanem elevenen él az MTK Budapest szurkolóiban, nem is csoda, nem akármilyen sorozatot szakítottak meg a budapesti kék-fehérek. Kevesebb, mint egy hét leforgása alatt, a Békéscsaba elleni Magyar kupa kudarc és az Örökrangadó megnyerése is terítéken volt László Csaba együttesénél, jókora mélységet és újabban magasságot is megjárt tehát az MTK Budapest! A legutóbbi siker alkalmával tapasztalt küzdelem és akarás lendítheti el a keretet, egészen a téli szünetig, aminek első megállója Fehérvár lesz.

A Videoton komoly átalakuláson ment át a szezon során, hatalmas meglepetésre elég korán a tabella alsó régiójában találták magukat, ahonnan éppen most küzdik fel magukat. Az eszközölt változtatások után, a számos, egykori MTK Budapest nevelésű játékossal tarkított keret mára már a hatodik helyre küzdötte fel magát.

Legutóbbi 5 bajnoki mérkőzésükön 4 győzelmet arattak a székesfehérváriak, érdekesség, hogy éppen az a Szombathelyi Haladás tudott nyerni a Videoton ellen, amelyik nem is túl régen az MTK Budapestet is legyőzte, ugyanúgy 1-0-ás különbséggel. Mindössze két pont a differencia a csapatok között, ami az utolsó öt forduló mérlegét illeti, 3 győzelem mellett 1  döntetlen és 1 vereség László Csaba együttesének teljesítménye.

Az újjáéledt fehérváriakon azért így is lehet fogást találni! Bár az egykori újpesti szél Negoval és Szuljiccsal áttelepült a Királyok Városába, a többi csapattárssal nem játszanak együtt túl hosszú ideje, ugyanez igaz az ex-MTK Budapest középpályásra, Pölöskei Zsoltra. Új edzővel pedig aztán különösen nehéz lehet az összeszokás, az egészen új játékrendszerben gondolkodó Horváth Ferenc azonban eddig sikeresnek bizonyul.

László Csaba konzervatívabb felfogásával, aligha akar majd nekiesni a Videotonnak. Nincs is szükség rá, augusztusban is megmutatkozott, hogy a türelmes, kivárásra játszó taktika kifizetődőbb lehet. Emellett szól a legutóbb parádézó Hegedüs biztonságot, nyugalmat sugározva, ihletett formában védett legutóbb a Ferencváros ellen. A „Végy egy jó kapust!” már adott, de a támadó szekció is egyre veszélyesebbnek tűnik. Ramos pazarul egészíti ki, az elöl tekintélyt parancsoló fizikumot felmutatni képes Torghellét, aki talán egyik legkiválóbb szezonját futja.

Két kiváló formába lendült együttes feszülhet egymásnak, amit a semleges nézők is élvezhetnek. Juhász és Torghelle egy az egy elleni csatája pikánsnak ígérkezik, de a fiatal, ám annál ígéretesebbnek tűnő Poór Patrik is újabb feladat előtt áll, a rutinos Feczesin Róbert kikapcsolásával. Szinte alig lehet különbséget tenni a keretek erőssége, aktuális forma és a múltbéli találkozások alapján, megközelítőleg egyenlő erők csatája következik.

A találkozó 15:30-kor kezdődik a Sóstói Stadionban, az M4 Sport televízió élőben közvetíti a mérkőzést, de az mtkbudapest.hu-n élő, szöveges tudósítást is adunk. Az elővételes jegyvásárlásról ITT tudhatnak meg többet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman