HÍREK

Vert helyzetből szereztünk pontot az Örökrangadón

2021-02-27

Vert helyzetből szereztünk pontot az Örökrangadón

0-2-ről egyenlítettünk a Ferencváros ellen, a hajrában még a győzelemre is volt esélyünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 2-2 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Medovarszki, Tóth II., Márkus, Solymosi, Oláh)

Gólszerző: Nagy (55.), Varga (60., tizenegyesből) illetve Zubkov (1., 23.)

Sárga lap: Miovski (50.), Herrera (69.), Mezei (81.) illetve Sigér (43.), Mmaae (54.), Civic (64.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (King, 66.), Perkovic, Nagy, Herrera – Kata (Dimitrov, 34.), Cseke, Mezei – Varga (Balázs, 90.), Miovski (Prosser, 66.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics (Wingo, 78.), Dvali, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni, Kharaishvili (Tokmac, 68.) – Zubkov (Mak, 77.), Isael, Uzuni (Skvarka, 68.)

Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Ferencváros együttesét láttuk vendégük. Az Örökrangadó pocsékul kezdődött számunkra: 50 másodperc után Zubkov elé került a labda, aki jobb lábbal, 19 méterről bombázott a bal felső sarokba. (0-1)

Öt perccel később Uzuni lépett ki a bal oldalon, beadását Isael fejelte a kapufára. A 15. percben, szögletből jött az első helyzetünk, ekkor Miovski csúsztatását Cseke lőtte fölé a hosszú saroknál.

A 23. percben megduplázta az előnyét a Fradi: a kapunk előtt vesztettük el a labdát, Zubkov egy csel után Mijatovicot átemelve lőtt a kapuba. (0-2)

Három perccel a bekapott gól után Cseke próbálkozott, ezúttal 16-ról lőtt a kapu mellé. A 30. percben Zubkov került a védőnk mögé, majd tíz méterről a felsőkapufát találta el. Már a 34. percben változtatott vezetőedzőnk: Kata helyett a támadóbb szellemű Dimitrov érkezett. Sajnos a játék képe ezután sem változott, kettővel vezetett a Ferencváros a szünetben.

A második félidőben tíz percet kellett várni az első helyzetig, egyben a szépítésig: Varga a bal szélről erősen ívelt be szabadrúgásból, Nagy mindenkit megelőzött és a kapuba bólintott. (1-2)

Négy perccel később Schön lőtt távolról, szögletre mentett a védelem. A sarokrúgás után Schön kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, megfordult, Isael buktatta, tizenegyessel jöhettünk. A labda mögé Varga állt oda, és könyörtelenül bevágta a kapuba. (2-2)

A 63. percben gyönyörű támadást vezettünk, mely végén Miovski lőtt kapásból. Ég és föld volt a különbség a két félidőben mutatott teljesítményünk között. Az egyenlítés után sem játszottunk alárendelt szerepet, a 77. percben a csereként beálló Prosser kínálta meg Dibuszt egy távoli lövéssel.

A 80. percben a Fradi szabadrúgása után Mezei találta el Laidouni lábát, a vendégek is tizenegyest rúghattak. Mak vállalta a büntetőt, de Mijatovic jó oldalra vetődött és hárította a labdát.

A 84. percben szép kontrát vezettünk, Prosser passza után Varga vállalkozott lövésre, Dibusz védett. Egy perccel később Prosser próbálkozott ígéretes helyről, Dibusz védett ismét, majd King jobb oldali beadását kellett tisztáznia Mmaee-nek. A hosszabbításban Mak beadására Tokmac érkezett, de nem találta el jól a labdát, így végül 2-2-vel zárult az Örökrangadó, értékes pontot szereztünk a listavezető ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman