HÍREK

Vereséggel zártuk a szezont

2021-05-07

Vereséggel zártuk a szezont

A hazaiak magabiztosan nyerték az utolsó bajnokit.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 5-1 (2-0)

Mezőkövesd Városi Stadion, 800 néző

Vezette: Káprály Mihály (Vígh-Tarsonyi, Horváth, Csonka, Urbán, Medovarszki)

Gólszerző: Jurina (17.), Nagy Dániel (42.), Ferreira (öngól, 53.), Vajda (61.). Vutov (64.), illetve Varga (79.)

Sárga lap: Vajda (38.), illetve Varju (42.), Palincsár (76.), Dimitrov (78.), Ferreira (78.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Szeles (Martic, 46.), Katanec, Vajda – Cseri (Kamenar, 68.), Karnitski, Besirovic – Vutov (Bencze, 68.), Jurina (Diallo, 87.), Nagy Dániel (Chrien, 62.)

Vezetőedző: Pintér Attila

MTK Budapest: Mijatovic – Perkovic (Palincsár, 63.), Ferreira, Nagy Zsombor – Alho (King, 74.), Dimitrov, Mezei (Miovski, 63.), Balázs (Varju, 40.) – Prosser, Varga, Vancsa (Cseke, 63.)

Vezetőedző: Michael Boris

A bajnokság utolsó fordulójában a hetedik helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC otthonába látogattunk. Először kapott helyet NB I-es mérkőzésen a kezdőcsapatban a mindössze 16 éves Vancsa Zalán, aki jobb oldali támadóként játszott.

Már az első percben ziccerbe kerültünk: Varga kapott remek labdát, picit kibillentették az egyensúlyából, de így is elvitte Szappanos mellett a labdát, de a kapus végül védeni tudott.

A hazaiak az 5. percben lőttek először kapura, Cseri éles szögből eleresztett kísérlete nem okozott gondot Mijatovicnak. A 17. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Farkas adott be a jobb szélről, Jurina érkezett és a kapuba fejelt. (1-0)

A gól után többet birtokoltuk a labdát, de ez helyzetekben ritkán mutatkozott meg, a 26. percben Balázs távoli lövése repült el a kapu felett. A 34. percben Balázs fejjel próbálkozott Dimitrov kitűnő ívelése után, ám védett Szappanos. Egy perccel ezután Karnitski is fejjel veszélyeztetett szöglet után, nem találta el a kaput.

A 38. percben Balázs osztott ki a bal oldalon egy kötényt, beadására senki nem jött, majd Alho távoli lövését védte a hazai kapus. A 42. percben növelte az előnyét a Mezőkövesd: Nagy Dániel rendkívül könnyedén került a védőink mögé, ziccerben pedig nem hibázott. (2-0)

A 48. percben Prosser kapott kitűnő labdát a kapu közelében, de picit pontatlanul vette át a játékszert, így Szappanos védte lövését.

Az 53. percben újabb gólt kaptunk: Vutov szögletét követően Ferreira fejéről került a kapuba a labda. (3-0)

A 61. percben Vajda is betalált, ezzel végleg eldöntötte a meccset. (4-0)

Három perccel később a kapunk előtt veszítettük el a labdát, amit Vutov kihasznált. (5-0)

A 71. percben Prosser fejelt betalált, de hiába, lesről szerezte a gólt. A 79. percben Dimitrov Szappanos hibáját kihasználva tizenegyest harcolt ki, amit Varga értékesített, szépíteni tudtunk. (5-1)

Három perccel a gól után Prosser fejelt Varga szabadrúgását követően, Szappanos hatalmasat védett. A 93. percben Prossernek volt még egy nagy lehetősége, de nem találta el a kaput, így vereséggel zártuk az idényt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman