HÍREK

Vereség az Örökrangadón

2023-09-30

Vereség az Örökrangadón

Hiába szereztük meg a vezetést, a Fradi fordítani tudott, és elvitte a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–FTC 1-6 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5014 néző

Vezette: Berke Balázs (Pintér, Buzás, Belicza, Bognár, Kóbor, Rúsz)

Gólszerzők: Bognár (13.), illetve Varga Barnabás (22.), Marquinhos (41., 53.), Wingo (63.), Abu Fani (86.)

Sárga lap: Kata (46.), illetve Makreckis (58.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács Mátyás, Kata (Zuigeber, 86.), Thiam (Kocsis, 56.), Kosznovszky (Spalek, 70.), Antonov (Kovács Patrik, 46.) – Bognár, Németh (Stieber, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis (Pászka, 78.), Wingo, Abena, Ramirez (Civic, 70.) – Ben Romdhane (Besic, 70.), Sigér (Baráth. 78.) – Abu Fani, Zachariassen, Marquinhos – Varga (Pesic, 78.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

A bajnokság hetedik körében, a 222. Örökrangadón a forduló előtt az első helyen álló Ferencvárost fogadta a tabella második helyén álló együttesünk. A találkozóra az összes jegy elkelt, nagyszerű hangulatban érkeztek a pályára a csapatok.

Az első lövést a 6. percben láthattuk, ekkor Demjén ért le szépen Abu Fani 17 méterről eleresztett kísérletére. Öt perccel később gyorsan kontrázott a Fradi, Varga picit éles szögből emeléssel próbálkozott, Demjén talán ujjheggyel beleért a labdába, ami így a felsőlécről kifelé pattant.

A 13. percben megszereztük a vezetést: Bognár szemfülesen szerezte meg a labdát Sigértől az ellenfél kapuja előtt, egy az egyben vihette Dibuszra, és okosan lőtt az alsó sarokba (1-0).

A 22. percben egyenlített a Ferencváros: Abu Fani adott be a bal oldalról, Varga Barnabás jó ütemben robbant be a védőink között, és a jobb alsóba fejelt (1-1).

A 41. percben a jobb oldalon vezetett támadást a Fradi, Ben Romdhane némi szerencsével tudott elhúzni az alapvonalig, lapos beadását Marquinhos kotorta be közvetlen közelről (1-2).

A második félidőre kettőt is cseréltünk: Németh helyett Stieber érkezett, míg Antonovot Kovács Patrik váltotta. A 47. percben Ramirez próbálkozott távoli szabadrúgással, Demjén szögletre ütötte a játékszert.

Az 55. percben Marquinhos csapott le szemfülesen Dibusz előre rúgott labdájára, majd okosan pöckölt Demjén fölött a kapuba (1-3).

Az 57. percben majdnem sikerült szépíteni: Hej indult meg, majd passzolt középre, Bognár 16-ról lőtt laposan, a labda nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. Két perccel később Kata cselezte át magát szépen a középpályán, passzából Stieber lőtt kapásból, ám Dibusz magabiztosan hárított.

A 61. percben Marquinhos kapott jó passzt a tizenhatos jobb oldalán, laposan lőtt az átvétele után, de Demjén szépen védett.

A 63. percben Wingo szerezte meg a labdát a középpályán, majd 25 méterről lövésre vállalkozott, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki (1-4).  

A 74. percben gyors kontrát vezettünk, melynek végén Bognár passzából Stieber lőtt a bal oldalról, ám nem találta el a kaput.

A 84. percben Spalek ment el a bal oldalon, szépen adott középre, Bognár egy csel után a hosszút vette célba, Dibusz óriási bravúrral hárított.

A 86. percben tovább nőtt a Ferencváros előnye: Besic kapufája Abu fani elé pattant, akinek az első lövését még Demjén védte, de a kipattanót már bekotorta a zöld-fehérek játékosa (1-5).

A 88. percben Kovács Mátyás ment el a szélen, éles szögből eleresztett kísérletét hárította Dibusz. A hosszabbításban Civic ment el a bal szélen, beadását Pesic lőtte a kapuba, ezzel 6-1-es győzelmet aratott a kapu előtt könyörtelen Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman