HÍREK

Vereség az Érd ellen

2024-04-28

Vereség az Érd ellen

Hiába dolgoztunk ki számos helyzetet, nem szereztünk pontot a 26. fordulóban.

NB III. Dél-Nyugati csoport, 26. forduló

MTK Budapest II.–Érdi VSE 1-2 (1-1)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Vezette: Virág András (Zahorecz, Szabó)

Gólszerző: Kenesei (45.), illetve Pintér (37., tizenegyesből), Szabó (80.)

Sárga lap: Molnár (36.), Csányi (57.) Anokye (63.), Kenesei (70.), Stumpf (89.) illetve Németh (43.), Csilus (53.), Göblyös (70.), Kertai (72.), Pintér (77.), Farkas (90.)

MTK Budapest II.: Szolár – Béres, Molnár, Csányi –Anokye, Antal, Stumpf, Asante – Herczeg (Hegedűs, 74.), Kenesei, Földi (Ebot, 74.)

Vezetőedző: Kanta József

Érdi VSE: Kondor – Papp (Juhász, 65.), Csilus (Kertész, 79.), Farkas, Németh, Monori (Rónaszéki, 58.), Pintér, Kertai, Szabó, Katona (Spinner, 64.), Göblyös

Vezetőedző: Domján Attila

NB III-as csapatunk a bajnokság 26. fordulójában az Érdi VSE együttesét fogadta. A vendégek kezdtek aktívabban, a negyedik percben szöglet után kellett Szolárnak közeli lövésnél mentenie, majd Papp bal lábas löketét tolta a léc fölé kapusunk.  

A 13. percben Asante húzott el a bal szélen, beadásáról centikkel maradtunk csak le, majd a jobb oldalon Anokye visszagurítása pontatlan volt. A kezdeti érdi támadásokat követően kezdtük átvenni az irányítást, főként a bal oldalon tudtunk veszélyes beadásokig eljutni.

A 30. percben Antal kemény beadása kanyarodott ígéretesen, de Kondor magabiztosan ütötte ki a labdát. Két perccel később Béres óriási bombáját tolta fölé a vendégek hálóőre. A 34. percben Kenesei készített elő Anokyének, aki belépett a tizenhatoson belülre, de óriási helyzetben mellé lőtt.

A 37. percben Molnár rántotta le a kapura igyekvő Pintért, és ugyan úgy tűnt, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Pintér állt oda, és higgadtan gurított a jobb alsóba (0-1).

A 40. percben akár egyenlíthettünk volna, ám Antal szabadrúgása picivel a hosszú sarok fölött repült el. A félidő vége előtt megérdemelten egalizáltunk: Kenesei került Földi remek passza után a védők mögé, és ugyan kicsit kisodródott, pompásan bombázott jobbal a jobb felső sarokba (1-1).

A második félidőt mi kezdtük jobban, az 55. percben Kenesei lövését blokkolták, majd Béres ismétlése ment fölé. Egy perccel később Kenesei pompás csel után hozta magát helyzetbe, 12-ről lőtt, de a kapus védett, majd a kipattanót is rálőtte Kenesei, de Kondor ezt is hárította. Mindkettő nagy lehetőség volt.

Az 59. percben Kenesei ugratta ki Herczeget, aki középre tette a labdát, de a védők az utolsó pillanatban közbe tudtak avatkozni. Két perccel később Stumpf csúsztatott Herczeg szöglete után, de Kertaiban elakadt a kapura tartó labda.

A 71. percben Herczeg szögletére Anokye érkezett, de a felsőkapufáról a kapu fölé csúszott a labda. Az Érd gyakorlatilag a második félidőben az első helyzetéből, a 81. percben újra megszerezte a vezetést: a bal oldali beadásra Szabó érkezett és lőtt a kapunkba (1-2).

A 83. percben Ebot lépett meg a jobb oldalon, 14-ről lőtt, de ezt is védte a kapus, majd Szolár ütötte ki bravúrral Juhász lövését. Sajnos ezután már nem tudtunk betalálni, így hiába volt sokkal több helyzetünk, mint ellenfelünknek, nem szereztünk pontot.

Kanta József: – Nagyon csalódott vagyok, a mutatott játék nem ilyen eredményt kellett volna hozzon. Az a tanulság, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni büntetlenül. Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, a második játékrészben pedig rengeteg nagy lehetőségünk volt. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de az egész szezont tekintve sokszor felháborító, amit a fiatal csapatunkkal csinálnak a játékvezetők, a mai mérkőzés pedig kifejezetten dühítő példája volt ennek. Lehet, úgy érzik, fiatal csapat ellen bármit meg lehet tenni, de szerintem ez nagyon rossz irány. Nehéz mit mondanom, mert a játékosok mindent megtettek, de látszik, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-12 17:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

PTE-PEAC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman