HÍREK

Vereség a Nyíregyháza otthonában

2022-10-05

Vereség a Nyíregyháza otthonában

Nem sikerült pontot szerezni a hétközi fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Nyíregyháza Spartacus FC–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Sényő Carnifex FC Sporttelep

Vezette: Antal Péter (Fehérvári, Bornemissza, Garai)

Gólszerző: Gresó (29.), Farkas (52.)

Sárga lap: Pantovic (49.), Márkus (54.), illetve Medgyes (67.), Zsóri (85.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Szokol, Baki, Gengeliczki, Jánvári (Csősz, 30.) – Farkas (Artner, 83.), Márkus, Sigér, Gresó (Szerető, 83.), Pantovic (Pekár, 77.) – Novák

Megbízott vezetőedző: Huszák Géza

MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zsombor – Biben (Juhász, 58.), Lehoczky (Kovácsréti, 58.), Mezei, Bognár (Zsóri, 74.), Medgyes (Nagy Barnabás, 80.) – Németh (Kovács Máté, 58.), Futács

Szakmai igazgató: Bognár György

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus otthonába, a Sényő Carnifex Sporttelepére látogatott. A vendéglátók jó formában várták az összecsapást, hiszen idegenben nyertek a Gyirmót ellen, míg a mieink szerették volna feledtetni a Csákvár elleni vereséget.

A találkozó első két helyzete a Nyíregyháza előtt adódott: Novák a 7. percben a kapu fölé, Gengeliczki a 8. percben mellé fejelt. A 11. percben Biben kiváló labdaszerzése után jobbról adott be, Futács nem sokkal bólintott a kapu mellé. Az első negyedórát követően kezdtük átvenni az irányítást: a 17. percben Futács, a 18. percben Németh lőtt a kapu fölé, mindkétszer az ellenfél térfelén szerzett labdából indítottunk támadást.

A 23. percben két beadásnál is sikerült felszabadítani a hazai védelemnek, majd Lehoczky távoli lövését bokszolta ki Fehér.  Három perccel később Mezei nagyszerűen kanyarított be szabadrúgásból a bal oldalról, Szépe érkezett, de a kapu fölé belsőzte a játékszert.

A 29. percben a hazai csapat szerezte meg a vezetést: a középpályán megnyert fejpárbaj után Pantovic ugratta ki Gresót, aki a bal oldalról higgadtan értékesítette ziccerét (1-0).

A félidő vége előtt Medgyes kapott remek labdát a bal oldalon, egy csel után szépen lőtte ki a hosszút, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, ugyanis szerinte Futács zavarta a kapust a kilátásban. A ráadásban Baki találta el az oldalhálót távolról, de újabb gól már nem született, így hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrész első helyzetét mi alakítottuk ki: Medgyes ígéretesen tekert be balról, Németh csúsztatása nem sokkal kerülte el a kaput. Egy perccel később Márkus kiugratása után Farkas került a védőink mögé, és megduplázta a hazaiak előnyét (2-0).

Az 56. percben újra Mezei adott be jól szabadrúgásból, azonban Lehoczky fejesét védte a hálóőr. Ezután Kovácsréti, Kovács Máté és az a Juhász Levente is pályára került, aki először kapott lehetőséget a felnőtt együttesben.

A cserék után ismét nagyobb nyomást gyakoroltunk a Nyíregy kapujára: előbb Bognár lövésébe vetődtek bele a védők, majd a 62. perc elején Medgyes beadásából Kovácsréti óriási helyzetben fejelt picivel a kapu fölé.

A 72. percben Juhász tűnt fel a tizenhatoson belül, éles szögből lőtt a bal oldalról, Fejér lábbal hárított. Három perccel később remek helyről rúghattunk szabadot, de Kovácsréti tekerése elrepült a kapu fölött. Nem sokkal ezután Zsóri fejelhetett Kovács Máté szögletét követően, de ez sem találta el a kaput. Sajnos nem sikerült gólt szereznünk a mérkőzésen, így nem szereztünk pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman