HÍREK

Vereség a harmadik felkészülési mérkőzésen

2022-07-02

Vereség a harmadik felkészülési mérkőzésen

Az újpestiek jobban használták ki a helyzeteiket.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Újpest FC 2-6 (1-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Gólszerző: Bognár (45.), Kovács Mátyás (71.) illetve Croizet (13.), Tallo (30., 44. tizenegyesből), Bjelos (78, 82.)

MTK Budapest: Balázs (Csenterics, 46.) – Miknyóczki (Szépe, 60.), Varju (Kovács Mátyás, 71.), Nagy Zsombor, Medgyes – Lehoczky (Horváth Artúr, 60.), Kata, Bognár – Németh, Futács (Barkóczi, 68.), Kovács Máté (Mezei, 60.)

Szakmai igazgató: Bognár György

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Csongvai, Diaby, Fehér – Mack, Ljujic, Boumal – Yahaya, Tallo, Croizet

Vezetőedző: Milos Kruscsics

Július 2-án, szombaton verőfényes napsütésben fogadtuk felkészülési mérkőzésen az Újpest FC együttesét. Bognár György csapata számára ez volt a szezont megelőző harmadik edzőmeccs, a Dabast 8-0-ra sikerült legyőznünk, ám a Mezőkövesd ellen – idegenben – 5-4-es vereséget szenvedtünk.

Az első lehetőséget a második percben láthattuk, ekkor Tallo csapott le egy hosszú indításra, nagy helyzetben vihette, de lövése gyenge volt. A 13. percben Tallo hosszú indítását Croizet vette át a bal oldalon, befelé húzott, majd 12 méterről a rövid sarokba lőtt (0-1).

Tíz perccel ezután gyönyörű akció végén Futács is betalált, ám sajnos les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető. Egy perccel később Futács jobbal próbálkozott tíz méterről, de Pajovic hárítani tudott.

A 30. percben Tallo lépett ki a leshatárról Croizet passzát követően, majd magabiztosan, ballal lőtt a felső sarokba (0-2).

A 32. percben Futács csapott le a vendégek rossz hazaadására, de estében, közvetlen közelről a kapufát találta el.

A 35. percben Yahaya került ziccerbe, de túl sokat totojázott, passza után Ljujic pedig fölé lőtt. Három perccel ezután Kovács Máté próbálkozott távolról, Pajovic szögletre ütötte az életerős lövést. A sarokrúgás után Németh fejelhetett, a megpattanó labda nem sokkal szállt a kapu fölé. Az ismétlés után Lehoczky került helyzetbe, hat méterről lőtt, Pajovic bravúrral védett.

A 44. percben Yahayát sodorta el Varju a tizenhatoson belül, büntetőt rúghatott az Újpest. Ugyan Tallo tizenegyesébe beleért Balázs, a labda így is a felső sarokban kötött ki (0-3).

A félidő utolsó pillanatában sikerült szépíteni: Futács beadására Bognár érkezett, és szépen lőtt a jobb alsó sarokba (1-3).

A második játékrész negyedik percében Miknyóczki tört be az ellenfél tizenhatosán belülre, csak szabálytalanul tudták megállítani, tizenegyest rúghattunk. A labda mögé Németh állt oda, de sajnos Pajovic megfogta a büntetőt.

A 62. percben Bognár előtt adódott lehetőség, lövését blokkolták, majd Németh trafált a kapu fölé. Három perccel ezután Koné került helyzetbe, de tíz méterről nem találta el a kaput.

A 71. percben a Bognár adott be a bal oldalról, az előtte egy perccel csereként beálló Kovács Mátyás pedig kapásból, gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot (2-3).

A 75. percben ismét Koné tűnt fel a kapunk előtt, lövését Balázs bravúrral védte.A 78. percben Bjelos kapott jó labdát, a jobb lábára cselezett, majd a kapuba lőtt (2-4).

A 82. percben Koné passzából ismét Bjelos talált be (2-5).

A 86. pecben Antonov lépett ki lesgyanús helyzetben, majd a rövid sarokba lőtt (2-6).

Egy perccel a bekapott gól után Barkóczi került ziccerbe, de az újpesti kapus védeni tudott. Újabb gól már nem született, 6-2-es vereséget szenvedtünk.

A teljes mérkőzés visszanézhető itt:

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman