HÍREK

Vérbeli MTK-s az új doki

2015-02-26

Vérbeli MTK-s az új doki

Mostantól, dr. Dreissiger Imre ül a labdarúgócsapat kispadján, az OTP Bank Liga mérkőzéseken. Szilágyi doktor távozásával — aki más irányú elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a csapatorvosi munkát — új stábot állított fel az MTK Budapest, melynek vezetője az új doktor.

Miközben a fotók és hivatalos papírok készültek, váltottunk néhány szót a szakemberrel.

– Hogyan került kapcsolatba a sporttal?

– Gyermekkorom óta rendszeresen sportolók. A mai napig a penzumom, öt kilométer futás és ezer méter úszás. Ha időm engedi, akkor alkalmanként teniszezni is szoktam. Csak így érzem igazán jól magam – kezdi a doki, akin látszik is, hogy nem a levegőbe beszél, hiszen tökéletes fizikai állapotban van.

– Miért pont az MTK?

– Amióta az eszemet tudom, a kék-fehérekért szorítok. Osztálytársam volt Malonyai Péter (Az egyik legkiválóbb sportújságíró. Neki tulajdonítják a mondást, hogy ha a kolléga nehéz körülmények között kénytelen dolgozni, azt ne írja meg, mert az „egyéni, szociális probléma”. A szerk.), ő vitt először MTK meccsre. Akkor még az Oborzil-féle korszakot éltük. Azóta rendszeres vendég vagyok a mérkőzéseken, mint szurkoló – emlékezik Dreissiger doktor.

– Nem minden szurkolóból lesz csapatorvos.

– A nyolcvanas évek végén jött el hozzám Brünyi Béla, a kiváló kapus, mert valami gondja volt, és neki említettem, hogy szívesen – akár társadalmi munkában is – dolgoznék az utánpótlással. Akkoriban Kenyeres Imre volt az edző, akivel nagyon jó barátok lettünk, így 1990 óta dolgozom az MTK-ban a fiatalokkal. Második otthonommá vált a Lantos Mihály Sporttelep és a Salgótarjáni út.

– Ön az orvosi stáb vezetője. Kik alkotják a csapatot?

– Dr. Kincses Dániellel – aki a törökországi edzőtáborba is elkísérte a labdarúgókat – osztjuk meg a legfontosabb feladatokat. Ő az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken, én az OTP Bank Liga találkozókon dolgozom, és természetesen napi kapcsolatban vagyunk. Kialakítjuk azt a rendszert, hogy a képalkotó vizsgálatokon (MR, ultrahang, röntgen) a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban jussunk eredményhez, illetve, ha műtéti beavatkozásra van szükség, akkor a legjobb kezekbe kerüljenek a játékosok – nyugtat meg a csapatorvosi team vezetője, és elmondja még, hogy belgyógyász kollégával kiegészülve, az üzemorvosi teendőket is ellátják a jövőben.

– Hányadik helyen végez az MTK Budapest a 2014/15-ös bajnokságban?

Ennél a kérdésnél már nem a dokival van dolgunk, mert pillanatok alatt átalakul szurkolóvá. Kinéz az ablakon, lepereg előtt a tizenhárom tavaszi mérkőzés, majd így szól:

– Ha a dobogón végeznénk, az csodálatos lenne…

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman