HÍREK

Végre gól, irány az Európa-liga: MTK Budapest - Puskás Akadémia 1-0 (0-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

2015-05-08

Végre gól, irány az Európa-liga: MTK Budapest - Puskás Akadémia 1-0 (0-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Helyzetek, kapufák, de végre gól is. Komponált akció végén, Csiki remek lövéssel vette be a Puskás kapuját. Jó ellenfél ellen sikerült begyűjteni a három pontot. Ezzel a második helyen áll az MTK, és eldőlt, hogy az Európa-ligában indulhat. Ki gondolta volna ezt tavaly télen...?

Megvan a tizenhetedik győzelem is.

OTP Bank Liga 27. forduló

MTK Budapest – Puskás Akadémia 1-0 (0-0) 
Bozsik József Stadion: 627 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (Erős, Király – Szőts, Molnár)

MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Vukmir, Vass, Hajdú – Pölöskei, Thiam – Horváth, Kanta, Csiki – Torghelle
Csere: Csiki helyett Bese (73.), Horváth helyett Vadnai (85.)
Szakmai igazgató: Garami József

Puskás Akadémia: Danilovics – Szélesi, Kelics, Tar, Fabio – Fiola, Tóth, Hudák, Spandler, Lencse – TischlerCsere: Spandler helyett Kleinheisler (69.), Szélesi helyett Makra (77.), Hudák helyett Zsótér (88.)
Sárga lap: Szélesi (20.), Hudák (64.)
Vezetőedző: Benczés Miklós

Garami József, szakmai igazgató a mérkőzés előtt: – Nem játszottunk rosszul az elmúlt két mérkőzésen, sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálni. Ugyanakkor volt, hogy két helyzetünk volt, és két gólt szereztünk. Tetszik a Puskás játéka, összeértek a generációk.

6. perc: Belső adogatás után Hajdú keveredett át a jobböszekötő helyére, tíz méterről, jobbal, egyből a bal oldali kapufát találta el.

33. perc: Kanta beadása után Thiam fejelte a földre az ötösről a labdát, melyet a felső léc hárított.

Kanta József a szünetben: – Kicsit jobb gondolatok és megoldások kellenének a kapu előtt. Egálos meccs, talán több helyzetünk volt, még van egy félidő. Tudtuk, hogy a Puskásban jó játékosok vannak, de meg kell nyerni a mérkőzést!

A szünetben 11-es rúgó versenyt rendezett az MTK Budapest. Federico Groppioni próbálta hárítani a büntetőket, kevés sikerrel...

61. perc: Horváth vágtatott el a jobb oldalon Kanta labdájával, okosan visszagurította Csiki elé, aki jobb belső csűddel, 12 méterről, laposan, egyből a bal alsó sarokba lőtt. 1-0. Csikinek ez volt az ötödik gólja a bajnokságban.

Ezzel az MTK Budapest kiharcolta, hogy szereplője legyen az Európa-ligának. Hogy mikor kell beszállni, az még kérdés...

Garami József a mérkőzés után: – Változatos volt a mérkőzés, az első félidőben szépen voltak helyzeteink, később a Puskásnak is. Mindkét csapat nyerni akart.

Benczés Miklós a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: – Sokat tettünk azért, hogy az MTK térfelén maradjunk. Szerkezetet is váltottunk, a végén már öt támadóval nyomultunk. Az első félidőben az MTK-nak voltak nagyobb helyzetei, így megérdemelte a győzelmet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman