HÍREK

Vége az edzőtábornak

2016-01-30

Vége az edzőtábornak

MTK Budapest - FC Vysočina Jihlava (CZE) 0-1 (0-0).

Az egyhetes törökországi edzőtábor harmadik – utolsó – felkészülési mérkőzését vívta Belekben László Csaba együttese. Az ellenfél ezúttal Csehországból érkezett. Az FC Vysočina Jihlava csapata a cseh bajnokság 14. helyén szerénykedik, ősszel tizenhat mérkőzésükből mindössze négyet nyert meg és ugyanennyi döntetlen mellett nyolcszor vesztesen hagyták el a pályát.

Az MTK Budapest a Hegedüs –Bese, Grgics, Poór, Vadnai –Vass, Kanta, Strestik – Ramos, Torghelle, Varga összeállításban kezdte a mérkőzést, míg ellenfelünk a Hanuš – Vaculík, Krejčí, Šourek, Mišůn – Kučera, Hronek – Kukoľ, Šulek, Bazal – Voltr tizeneggyel futott ki a pályára.

Az első félóra kiegyenlített játékot hozott. A kulturáltan játszó ellenféllel szemben kialakított helyzetekből előbb Ramos lőhetett volna gólt, majd Poór Patrik fejese okozott nehézséget Hanuš kapusnak, de az első félidő utolsó tíz percében két igértes kontratámadást is vezettek a csehek, de nem voltak eredményesek. A hajrában pedig Marek Strestik vezethette rá a labdát a védőkre, a két szélen Torghelle és Ramos várta az átadást, de a bekkek szereltek.

Az első játékrészben nem esett gól, így egy félidőnyi játék után 0-0-ás állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben László Csaba öt helyen is változtatott. Nikacs váltotta Torghellét, Poór helyett Baki jött, Varga Szabolcs lement, és Gera lépett pályára, Vadnai helyén Deutsch szerepelt, míg Grgics helyett Talabér folytatta. Később még Vass Ádámot Vogyicska, Kantát pedig Thiam váltotta. 

A második játékrész elején gyűrték egymást a csapatok rendesen, érezni lehetett, hogy aki itt gólt szerez, azzal eldöntheti a találkozót, de csak nem akart megszületni csapatunktól a hőn áhított találat, így a második félidő közepén továbbra is 0-0-ás állás szerepelt az eredményjelzőn. Amire vártunk – mármint a gólra – az megjött a találkozó végén, csak nem az a csapat szerezte, amelyiket mi szerettük volna.

A 82. percben megszerezte a vezetést a Jihlava. Kučera, a jobbösszekötő helyén hozta fel a labdát, majd a tizenhatoshoz érve, ballal a hosszú sarokba tekert (0-1), ezzel kialakítva a végeredményt.

MTK Budapest – FC Vysočina Jihlava (CZE) 0-1 (0-0). Gólszerző: Kucsera (82. perc).

László Csaba a mérkőzés végén értékelte a látottakat: – Az első 45 percben kifejezetten jól játszottunk, de a helyzetek kimaradtak, ahogy a második félidőben is. Buta góllal kaptunk ki, ráadásul bosszantó, hogy az ellenfélnek ez volt az egyetlen lövése, ami kapura ment. A döntetlen igazságosabb lett volna, de én mindig nyerni szeretnék. Örömteli, hogy egyre több helyzetet dolgozunk ki, de ezeket be is kell lőni. A terhelést megkapták a játékosok, nem sérült meg senki, megyünk haza és van két hetünk, hogy beépítsük a játékunkba az itt tapasztaltakat – zárta összegzését vezetőedzőnk.

Az MTK Budapest a holnap esti órákban érkezik vissza Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman