HÍREK

Válogatott forma: így teljesítettek februárban korábbi akadémistáink

2024-03-01

Válogatott forma: így teljesítettek februárban korábbi akadémistáink

Mint ismert, már közel 30 játékos mutatkozott be a magyar A-válogatottban a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei közül. A jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi az elmúlt bő másfél évben kilenc olyan játékost hívott meg a keretébe, aki megfordult utánpótlásnevelő intézményünkben. 2024 az Európa-bajnokság éve, ezért ők mindannyian azért is dolgoznak, hogy bekerüljenek a Németországba utazó keretbe.

Állandó, havi rovatunkban az Eb-ig amolyan válogatott formafigyelőként nyomon követjük azt, milyen előjelekkel, teljesítménnyel várhatják a nyári eseményt azok, akik játszottak a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Az összeállításban minden olyan játékos szerepel, aki legalább egy évet eltöltött az akadémiánkon.

Kata Mihály - állandó játéklehetőség

A fiatal középpályás az idei szezon óta klubunk csapatkapitánya, és továbbra is meghatározó embere az együttesünknek. Misi februárban az összes bajnokin 90 percet játszott, plusz a Kozármisleny elleni kupameccsen sem pihent, hiszen csak a 79. percben cserélte le Horváth Dávid. A 21 éves játékos a Mezőkövesd ellen, valamint a Magyar Kupa negyedik fordulójában is kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá csapatunk sikeréhez.

Demjén Patrik - továbbra is ő az "1-es"

A 25 éves kapus számára jól indult a tavaszi idény, ugyanis kapott gól nélkül zárta az Újpest elleni nyitányt. Ezután nehéz mérkőzések következtek, együttesünk három vereségbe is beleszaladt, ugyanakkor a Mezőkövesd ellen Demjén védései is kellettek ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Schäfer András - újra a kezdőben, jött a gól is

A sokáig sérüléssel bajlódó korábbi akadémista középpályásunk tavaly november végén tért vissza a pályára a Bundesligában vitézkedő Union Berlinbe, és azóta ő is és csapata is egyre jobb teljesítményt nyújt. Az idei esztendő egyelőre pozitívan indult Séfi számára, hiszen a 24 éves labdarúgó február végén először játszott végig 90 percet az idényben, ráadásul góllal hálálta meg a bizalmat a Heidenheim elleni 2-2-es döntetlen során.  

Gulácsi Péter - visszaszerezte a helyét a kapuban

A 33 éves kapus súlyos térdsérülés után tért vissza tavaly év végén az RB Leipzig csapatába, és február elejére ismét ő lett a német Bundesligában játszó csapat elsőszámú hálóőre. Olyan hírek is felmerültek, hogy országot válthat, ám Gulácsi hónapok után visszaszerezte a helyét a csapatban. Februárban három bajnokin is játszott, illetve ő védett a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben. Korábbi játékosunk a Bayern elleni mérkőzést kisebb hasizomsérülés miatt hagyta ki.

Balogh Botond - a Parma alapembere lett

A 21 éves középhátvéd mostanra meghatározó tagja lett az olasz másodosztályt vezető Parma együttesének. Amíg az őszi idény elején kevesebbet tudott játszani, az utóbbi 3 hónapban gyakorlatilag alapember lett. A 2024-es év nyolc bajnokijából haton a kezdőcsapat tagja volt. Februárban Balogh végig pályán volt a Como, valamint a Pisa elleni megnyert bajnoki összecsapásokon, ahogy az előző fordulóban a Cosenza ellen is kezdett, ám a 72. percben második sárga lapja miatt kiállították.

Vancsa Zalán - a hónap játékosaként is termelt

A City Grouphoz tartozó, belga másodosztályú Lommel SK labdarúgója nagyszerűen kezdte az évet, hiszen januárban ő lett az együttesnél a hónap legjobb játékosa a szurkolói szavazatok alapján. Vancsa azóta is élvezi a bizalmat, februárban is szinte minden meccset végigjátszott, és a Beerschot ellen góllal és gólpasszal járult hozzá a Lommel győzelméhez - az idényben pedig még hét találatnál és négy előkészítésnél jár.

Bolla Bendegúz - február a gólok, gólpasszok hónapja volt

Bolla Bendegúz 2014 és 2017 között volt tagja utánpótláscsapatainknak, jelenleg a svájci első osztályú Servette-t erősíti, amely az angol élvonalban szereplő Wolverhamptontól vette kölcsön. Bolla februárban több bajnokin is kezdőként játszott, a Lugano ellen betalált, az Yverdon ellen gólpasszt adott, míg a Lausanne ellen góllal és gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez, de a kupában is kiosztott egy asszisztot.

Szoboszlai Dominik - sérülés miatt pihen, de megvan az első trófea a Poolnál

A magyar válogatott csapatkapitánya és legértékesebb játékosa egy szezont játszott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, pillanatnyilag a Premier League-ben listavezető Liverpool gárdáját erősíti. Szoboszlai sérülés miatt még nem lépett pályára februárban, így nem lehetett ott a Chelsea ellen megnyert Ligakupa-döntőben, de előtte 21 bajnokin három gólt lőtt és három gólpasszt adott.

Szuhodovszki Soma - klubrekordot jelentő átigazolás után egyre többet játszik

A Debrecen a télen rekordösszegért szerződtette a Kecskeméttől korábbi akadémistánkat, aki azóta egyre több játéklehetőséget kap a Lokinál. A Puskás Akadémia ellen 69, míg a Ferencváros elleni kupamérkőzésen 56 percet játszott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman