HÍREK

Újra a legjobb!

2015-03-10

Újra a legjobb!

A tavaszi szezonban kisajátítani látszik magának, a klub Facebook oldalán zajló „Mérkőzés embere” szavazások első helyét Kanta József, az MTK Budapest csapatkapitánya. Kanta az MTK mindkét 2015-ös bajnokiján csapata legjobbja volt a szurkolók véleménye szerint. A Honvéd elleni mérkőzésen - szokásához híven - kapuba találó karmesterrel beszélgettünk a kispesti mérkőzésről, és a csapat előtt álló fontos feladatokról.

– Gratulálunk az újabb egyéni elismeréshez! Hogy érezted magad a pályán a Honvéd ellen?

– Köszönöm szépen a szurkolók elismerését és szeretetét, de bevallom, nem éreztem magam a legjobban a játéktéren. Senkinek nem ment igazán a futball, magamat is beleértve. A stabil védekezés és a küzdőszellem dominált a találkozón, főleg a kiállítás után. Érdekes, hogy ekkor találtunk igazán magunkra és Horváth „Doki” beállítása után sikerült többször is mögé kerülnünk a kispesti védelemnek.

– A tíz emberrel kiharcolt győzelem, adhat némi lelki pluszt a csapatnak.

– Ez abszolút igaz. Ismét erős mentális tartásról tettünk tanúbizonyságot, ami remek előjel az előttünk álló fontos mérkőzések tekintetében.

– Valóban fontos mérkőzések, igazi rangadók következnek, de az eddig tavasszal szerzett hat pont nélkül nem is lenne érdemes ezekről beszélni.

– Így van, nagyon készültünk a Paks és a Honvéd elleni meccsekre, hiszen tudtuk, hogy riválisaink a dobogóért zajló küzdelemben, pontokat veszíthetnek az első két tavaszi fordulóban, ami be is igazolódott. Sikerült kicsit meglépnünk és helyzetbe hozni magunkat a rangadók előtt.

– Szombaton a Videotont fogadjátok a Bozsik-stadionban.

– Nagyon más tészta lesz az a meccs, mint az eddigiek, de hihetetlenül motivált a csapat. Most bizonyíthatjuk be a kétkedőknek, hogy igenis számolni kell velünk a dobogós helyekért folytatott harcban. Persze egyáltalán nem bánom, hogy sokan nem vesznek minket komolyan, hiszen ott a lehetőség, hogy a pályán mutassuk meg, mit tudunk.

– Az őszi 5-0-s vereség után dolgozhat bennetek a dac.

– Beszéltünk arról az öltözőben, hogy nem játszhatunk újra olyan mérkőzést, mint amilyet ősszel megéltünk Székesfehérváron. Pályafutásom egyik legmegrázóbb élménye volt az, hiszen öt gólllal semelyik csapatom nem kapott ki korábban semmilyen szinten. A tavasszal eddig mutatott formánál sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, hogy legyőzhessük a listavezetőt, de meg fogjuk próbálni.

– Neked pedig akár összejöhet a triplázás a „Mérkőzés embere” szavazáson.

– Örülnék neki persze, de ez érdekel a legkevésbé. Bárki lehet a nyerőember, csak összejöjjön a győzelem!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman