HÍREK

Újpest FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2016-02-17

Újpest FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

Nehéz kezdet vár az újrakezdő MTK Budapest számára.

Útjára indul a budapesti kék-fehérek számára is az NB I tavaszi idénye, miután elmaradt a Paks elleni hazai nyitány, Újpestre látogat Teodoru Vaszilisz együttese. Utánajárunk a klubok múltjának és persze jelenlegi esélyeiknek.

A dicső múltban vájkálva érdemes megjegyezni, hogy a kiegyenlített örökmérleg épp csak pár győzelemmel billen el újpesti oldalra. A 210. MTK Budapest-Újpest FC elsőosztályú magyar bajnoki előtt, 50 döntetlen mellett 77 kék-fehér és 82 negyedik kerületi győzelmet jegyezhetünk fel. További érdekesség, hogy e két gárda, a hazánkban, legkorábban alapított három futball klub közé tartozik, melyek napjainkban is aktív tevékenységet folytatnak.

A bajnoki találkozókon túl, volt ideje a fővárosi feleknek kupadöntőket is vívni, 1923, 1926 és 1998 Magyar Kupa döntőjét egyaránt az MTK Budapest, valamint az Újpest FC játszotta egymással, mindhárom ízben a kék-fehér hívek örülhettek csapatuk kupagyőzelmének.

Legutóbbi találkozásukkor emlékezetes 2-2-es döntetlent játszott egymással a két fél. Félidei 1-0-ás újpesti előnyt követően, Torghelle és Kanta is tizenegyest rontott, végül a kétgólos hátrányt sikerült ledolgozni és egy ponttal távozni a főváros negyedik kerületéből.

Na, de jöjjön a jelenkor!

Soha jobb kezdést, így zárhatták múlt heti, huszadik fordulót a fővárosi lila-fehérek, akik a bajnoki címvédő Videotont győzték le 1-0-ra, amivel közel négyéves átkot törtek meg. Egyébként is káprázatos formát fut az Újpest, legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlenek, az ezeken megszerezhető 24 pontból 22 ütötte markukat.

Bár Mbaye Diagne személyében, télen elvesztette legjobb góllövőjét a megyeri úti társaság, Nebojsa Vignjevics kerete így sem gyengült számottevően, amit a Videoton elleni siker is hűen tükröz. Lázok Jánossal és az egykori Sándor Károly Akadémia növendék Lencse Lászlóval NB I-es rutinnal jócskán megáldott támadókat szerződtettek a Szusza Ferenc Stadionba.

Ezzel szemben, az MTK Budapest oldalán a legnagyobb változás alighanem László Csaba távozása, akinek a helyét Teodoru Vaszilisz vette át. A kék-fehéreket első alkalommal NB I-ben irányító szakember előtt nehéz feladat áll, hiszen, bár a keret személyek tekintetében nem változott drasztikusan télen, az előző fél évben felvett, stílusbéli változásról átszokni az új edző stílusára nem megy egyik napról a másikra.

A játékerőben nagyjából azonos szintet képviselő klubok között a tabellán jelenleg négy hely a különbség – az Újpest egy meccsel többet játszott – a lilák 34 ponttal a második, míg az MTK Budapest öt pont lemaradással, a hetedik helyről várja a szombati fővárosi találkát.

Nehéz lenne megjósolni Teodoru Vaszilisz első OTP Bank Ligás kezdőjét, de alighanem sok változás nem lesz, inkább a taktikai szisztémában, a játék sebességében érdemes differenciát keresni szombaton. Hegedüs Lajos és Bese Barnabás már, mint válogatott meghívottak készülhetnek a mérkőzésre, de számos játékostól várhatunk kimagasló teljesítményt, így Poór Patriktól, Gera Dánieltől vagy épp a rutinos karakterektől, Torghelle Sándortól és Kanta Józseftől.

Újpesti oldalon a legkomolyabb hiányzó alighanem a lilák szerb vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics lesz. A Fegyelmi Bizottság keddi döntése értelmében, a múlt heti, Videoton elleni bajnoki mérkőzésen hevesen reklamáló szakembert kétmeccses eltiltást kapott.

A találkozót február 20-án, szombaton a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban rendezik, 17:00 órai kezdettel. Az M4 Sport élőben közvetíti a meccset. Online jegyinformációkért keressék a meccsjegy.mlsz.hu oldalt, fényképes igazolvánnyal a helyszínen is váltható vendégjegy, egységesen 1400 forintos áron.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman