HÍREK

ÚJABB GYŐZELEMMEL MARADTUNK A TABELLA ÉLÉN (GALÉRIA)

2019-10-06

ÚJABB GYŐZELEMMEL MARADTUNK A TABELLA ÉLÉN (GALÉRIA)

Huszáros hajrával begyűjtöttük a három pontot a Vác ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vác FC–MTK Budapest 1-3 (1-3)

Balassagyarmati Ipolyparti Sporttelep, 1500 néző

Vezette: Móri Tamás (Becséri Gergely, Horváth Ferenc, Zám Zsolt)

Gólszerző: Magos (4.), illetve Palincsár (15.), Nagy (83.), Lencse (85.)

Sárga lap: Juhász (35.), Bartos (84.) illetve Kata (72.)

Vác FC: Halasi – Szűcs, Dulló, Hajnal, Juhász – Katona, Lefler, Zámbó, Géringer, Szalánszki (Bartos, 63.) – Magos (Sárosi, 77.)

Vezetőedző: Bánföldi Zoltán

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Nagy, Katona (Kanta, 81.) – Palincsár, Mezei (Kata, 45.), Cseke – Vass, Lencse, Schön (Simon, 73.)

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a sereghajtó Vác FC otthonába, Balassagyarmatra látogattunk. A mérkőzés szörnyen kezdődött a mi szempontunkból, ugyanis a Vác már a 4. percben megszerezte a vezetést: a jobb oldalról elvégzett szabadrúgást a hosszú sarokról fejelték középre, ahol Magos érkezett, és a kapuba bólintott. (1-0)

Természetesen igyekeztünk rögtön válaszolni: előbb Lencse szerezte meg majdnem a labdát a váciak kapusától, majd Pintér veszélyeztetett Vass szögletét követően. A 12. percben Vass kapott jó indítást a szélen, középre tett labdája picit ment el Lencse előtt.

A 15. percben megérdemelten egyenlítettünk: Lencse készítette le Vass Patriknak a labdát Somodi kirúgása után, szélsőnk kitűnően indította Palincsárt, aki ziccerben nem hibázott. (1-1)

Egy perccel később Katona Mátyás kavargatott a kapunk előtt, életerős lövését Somodi ügyesen ütötte a kapu fölé. A 22. percben ismét volt dolga kapusunknak: Lefler lépett meg a szélen, éles szögből eleresztett lövése nem fogott ki Somodin. Ezt követően rögtön kontráztunk, Vass Patrik átadását az utolsó pillanatban tisztázták a védők.

Nem sokkal ezt követően Fülöp próbálkozott beadással jobbról, Halasi a kapu torkából, a kapufa segítségével ütötte szögletre a játékszert. Körülbelül tíz percnyi csendesebb időszak következett, ezt Katona Mátyás távoli lövése törte meg, Somodi magabiztosan védett.

A 37. percben Vass lódult meg a jobb oldalon, a tizenhatos vonalára löbbölt, ám Mezei bombáját blokkolta a hátvédsor. Négy perccel később szép támadást vezetett a Vác, Nagy Zsombor vetődött bele hősiesen Katona Mátyás kapura tartó labdájába. Újabb lehetőség nem adódott a félidőben, döntetlen volt az állás a szünetben.

A második játékrészt sokkal aktívabban kezdtük: a 49. percben megint Palincsár veszélyeztetett, tizenhatoson belülről eleresztett lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. A 61. percben Schön kombinált Vassal kisszögletet követően, előbbi lövése picivel kerülte el a rövid sarkot.

A 75. percben veszélyeztetett először a második félidőben a Vác, ekkor Somodinak kellett szögletre tolnia Katona Mátyás lövését.

A második félidőben végig mi irányítottunk, de a váci retesz remekül zárt, minden egyes helyzetünkért keményen meg kellett dolgoznunk. A hajrára Michael Boris felküldte Simon Andrást és Kanta Józsefet is a vezető gól megszerzése érdekében.

A 82. percben utóbbi adott remek passzt előbbinek, ám Simon lövése a felsőlécről kifele jött. Ezt követően szögletet végezhettünk el, Pintérhez került a labda, lövését védte Halasi, de a kipattanót Nagy a léc alá kotorta. (1-2)

Meleg pillanatok következtek: Somodi védett egy váci lövést, a kipattanó Bartoshoz pattant, aki megcsinált egy cselt, majd elesett. A bíró sárga lapott adott a váci támadónak, és kifelé ítélt szabadrúgást.

Ezt követően eldőlt a meccs: Lencse kapott kiváló labdát a leshatáron Kantától, önzetlenül passzolt Simon elé, aki az üres kapuba lőtt. (1-3)

A gól után újabb sansz nem adódott, így újabb győzelemnek örülhettünk, és maradtunk a tabella élén a bajnoki szünetre is.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman