HÍREK

Újabb értékes pont az Örökrangadón

2022-02-19

Újabb értékes pont az Örökrangadón

Nagy csatában ismét 0-0-s döntetlent játszottunk a Ferencváros ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4826 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Pintér, Tóth II., Garai, Berke, Kovács, Oláh)

Sárga lap: Kata (6.), Spirovski (22.), illetve Tokmac (41.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka – Spirovski (Stieber, 46.), Kata (Szakály, 46.), Ramadani – Kadlec (Kovácsréti, 82.), Grozav (Miovski, 46.), Kovács (Mezei, 56.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, Mmaee, Blazic, Botka (Civic, 60.) – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Tokmac, Marquinhos (Auzqui, 60.) – Boli (Bassey, 60.)

Vezetőedző: Sztaniszlav Csercseszov

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a címvédő Ferencvárosi TC együttesét fogadtuk. Legutóbb a Groupama Arénában játszottunk a zöld-fehérekkel, akkor 0-0-s döntetlent játszott a két csapat.

Elég óvatosan kezdtek a csapatok, eleinte inkább csak helyzetecskéket láthatott a publikum, igaz, a labda többet volt a vendégeknél, de beíveléseiket rendre tisztázni tudtuk, vagy az utolsó pillanatban voltak résen a védőink. A 34. percben Kovács ment el a bal szélen, szépen tálalt Spirovski elé, aki 15 méterről lőtt mellé.

A félidő vége előtt Varju szép összjáték után került a tizenhatos közelébe, de épp leszerelték, mielőtt kulcspasszt adhatott volna Kovácsnak, így a játékrész 0-0-val zárult. Márton félidőben hármat is cserélt: Stieber, Miovski és Szabály váltotta Katát, Grozavot és Miovskit.

Az 52. percben Wingo próbálkozott erős lövéssel, Mijatovic magabiztosan fogta a labdát. Öt perccel később Miovski kapta meg a játékszert a tizenhatoson belül, szépen cselezett a jobb lábára, de közelről nem tudott elég erőt vinni lövésébe – nagy lehetőség maradt ki. Nem sokkal később Sluka bal oldali beadását Szakály csúsztatta mellé, majd a 63. percben Stieber csavarását tolta szögletre Dibusz.

A 68. percben veszélyes szögletet végzett el a Fradi, de végül Varju az utolsó pillanatban menteni tudott. Egy perccel később Blazic közeli fejesénél Mijatovic védett hatalmasat, majd MMaee és Bassey közeli próbálkozását is hárította, végül sikerült felszabadítanunk. A közel 5000 kilátogató szurkoló megkönnyebbülve szusszant fel.

A 75. percben Bassey távolról próbálkozott, ám ez nem okozott gondot kapusunknak. Két perccel később előbb Laidouni, utána Civic veszélyeztetett, egyikből sem lett gól. A 79. percben ugyan gólt rúgott a Fradi, de VAR-ellenőrzés után les miatt jogosan elvette a játékvezető.

A hajrában is inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült, de védelmünk és kapusunk is állta a sarat. A hosszabbításban Vécsei fejesét könnyedén védte Mijatovic, de újabb nagy lehetőség már nem adódott, így 0-0-s döntetlent játszottunk a Ferencvárossal.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman