HÍREK

Újabb döntetlen (GALÉRIA)

2017-04-15

Újabb döntetlen (GALÉRIA)

Értékes pont lehet.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVSC – MTK Budapest 0-0

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2363 néző

Vezette: Erdős József (Teodorosz, Márkus, Szalai, Radványi, Urbánt)

DVSC: Danilovics – Osváth, Szatmári, Brkovics, Ferenczi – Jovanovics (Mengolo, 78.), Filip, Tőzsér, Holman (Feltscher, 82.) – Könyves, Szuk (Handzics, 62.)

Vezetőedző: Leonel Pontes

MTK Budapest: Petkovics – Baki (Baki, 86.), Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Kolomoec, Kanta, Borbély (Katona, 78.), Vogyicska (Nikházi, 40.) – Torghelle

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Rögtön az első percben nagy helyzetet alakított ki a hazai gárda, amikor Ferenczi lépett ki a bal oldalon, majd centerezett, de Szuk épphogy lemaradt a labdáról. Pár perccel később, a másik térfélen Kolomoec szökött meg a jobb szélen, és adott középre, de Torghelle lövése a rövid sarok mellé ment.

A labda többet volt a félidő elején a Debrecennél; a 20. percben Szuk lőhetett távolról, a lepattanó labda pedig Holman elé perdült, aki befelé cselezett, majd megpróbálta átemelni Petkovicsot, de hiába.

A 30. percben Jovanovics veszélyeztetett fejjel– Könyves beadását követően –, de kísérlete a kapu felé repült. Két perccel később Könyveshez került a tizenhatoson belül a labda, majd ügyes csele után ballal lőtt a hosszú alsó felé, de próbálkozása picivel elkerülte a kaput.

A 38. percben Vogyicska combhajlító izma meghúzódott (későbbi orvosi vizsgálat dönti el, hogy húzódás, vagy szakadás), és sajnos nem tudta folytatni a játékot, így Nikházi jött be helyette. A félidő zárása előtt még Osváth távoli lövését kellett szögletre tolnia Petkovicsnak, de újabb lehetőség már nem alakult ki, így 0-0-ás állásnál fordultak a csapatok.

A szünet után az első lehetőség az MTK Budapest előtt adódott, de Vadnai ígéretes beadásáról Nikházi épphogy lemaradt. A debreceniek hasonló módon, kétszer is oldalról veszélyeztettek, de a végső passzra a piros mezes gárdából sem tudott odaérni senki.

A maréknyi kék-fehér szimpatizáns a 60. percben hangosan felhördült, amikor Osváth csúnyán, hátulról lépett oda Nikházinak. Szerencsére a csereként beállt labdarúgónak nem lett baja, míg Osváthot sárga lappal jutalmazta a bíró.

A 70. percben Handzics ugrott ki a jobb szélen, cselezett a bal lábára, majd csavart gyönyörűen a hosszú sarok felé, de szerencsére mellé repült a lövése. Két perccel később a másik oldalról Könyves húzott befelé, majd lőtt, de Petkovics könnyen védte a középre tartó labdát. A második félidő sokkal élénkebb volt, mint az első, mindkét csapat becsülettel igyekezett támadásokat építeni.

A 85. percben Petkovics először bal oldali próbálkozást hárított, majd a kipattanóból, a csereként beállt Feltscher lövését is kivédte. A megítélt szöglet után Brkovics fejelhetett szabadon, de a jobb kapufa külső részét találta el. A szöglet után sajnos Bakit is le kellett cserélnie Tamási Zsoltnak, sérülés miatt. (Utóbb  az orvos kiderítette, hogy nincs nagy baj.)

A hajrában inkább a Debrecen jött előre, míg az MTK kontrákból volt veszélyes, de gól egyik oldalon sem született, így 0-0 lett a végeredmény.

Leonel Pontes: – A harmadik meccsünk volt a héten, és tetszett a játékosok hozzáállása. Úgy érzem, mi irányítottuk a játékot, és győzelmet érdemeltünk volna, hiszen több helyzetünk volt. Ugyanakkor örülök, hogy jól reagált csapatom a hétközi kudarcra.

Tamási Zsolt: – Voltak elképzeléseink arról, hogy mit szeretnénk játszani. Szerettünk volna a megszerezett labdákból, kombinatív játékkal a védelem mögé kerülni, de a támadózónában olyan technikai hibákat vétettünk, amik meggátoltak minket abban, hogy sikeres támadásokat vigyünk végig. Úgy éreztem, hogy nagy hőfokú és izgalmas mérkőzés volt, ahol a Debrecen is nagy erőket mozgatott meg a győzelemért. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman