HÍREK

Újabb akadémistánk debütált a felnőtt válogatottban, Miovski gólpassza után vb-ért játszanak az észak-macedónok - körkép

2021-11-17

Újabb akadémistánk debütált a felnőtt válogatottban, Miovski gólpassza után vb-ért játszanak az észak-macedónok - körkép

Így teljesítettek játékosaink a válogatottakban az elmúlt napokban.

Felnőtt válogatott:

Újabb Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett játékos jutott el a magyar felnőtt válogatottban való szereplésig: Balogh Botond a San Marino elleni győztes vb-selejtezőn debütált a nemzeti tizenegyben. A védő 2015 és 2019 között négy éven át fejlődött akadémiánkon, innen került az olasz AC Parmához. A 19 éves Balogh ezzel egy komoly névsorhoz csatlakozott, hiszen a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról kikerült felnőtt válogatottak száma több mint húsz - ezzel idehaza a lista élén állunk.

Ezek egyike, Schäfer András is emlékezetes napokon van túl, hiszen a Lengyelország elleni 2-1-es idegenbeli sikerhez korábbi középpályásunk (fejes)góllal járult hozzá.

Bojan Miovski is tevékeny részese volt hazája bravúros eredményének: támadónk egy laza mozdulattal adott gólpasszt az Izland elleni sorsdöntő meccsen. Miovski a 77. percben állt be szoros, 2-1-es állásnál, és a hajrában általa előkészített góllal lett biztos csapata győzelme, Észak-Macedónia így vb-pótselejtezős helyen végzett! Fiatal támadónk egyébként pár nappal korábban, az örmények elleni kiütéses siker (5-0) alkalmával is pályára lépett csereként. Mint ismert, Miovski az MTK-ból került fe a felnőtt válogazott keretébe.

Ylber Ramadaninak több mint két félidő jutott a két selejtezőn. Védekező középpályásunk az angolok ellen 5-0-nál állt be a szünetben, és segített stabilizálni a csapat játékát, hiszen a második játékrészt lehozta kapott gól nélkül Albánia. Andorra ellen a kezdőcsapatban kapott helyet légiósunk, 56 percet töltött a pályán, a szoros hazai sikerükkel (1-0) Ramadaniék megelőzték a csoportban a magyar válogatottat.

Milan Mijatovic ezúttal nem kapott lehetőséget a montenegrói válogatottban, míg Nikolai Alho sérülés miatt nem is csatlakozhatott a finnek keretéhez.

U21:

Varju Benedek mindkét mérkőzésen kezdett és mindkettőt végigjátszotta a magyar U21-es válogatottban, amelynek mérlege egy lettek elleni győzelem és egy Izrael elleni vereség volt. Mezei Szabolcs ezúttal nem lépett pályára.

Andrija Drljo mindkét találkozón játszott: a svédek ellen csereként állt be, majd kedden kezdett és 45 percet töltött pályán a Montenegró elleni győztes mérkőzés során a bosnyák együttesben. 

U19:

Kovács Mátyással, Horváth Artúrral és Biben Barnabással a sorainkban győztük le az olaszokat.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman